Color Blocking: geef je interieur wat extra schwung

4
Delen

Color Blocking is letterlijk het maken van blokken kleur in je interieur. De kunst zit daarbij in het combineren van de juiste kleuren. Door het gebruik van meerdere felle, knallende kleuren kan je op een relatief eenvoudige en goedkope manier je woning net dat beetje extra geven.

Die opvallende kleuren zullen niet bij iedereen in de smaak vallen. In dat geval kan je ook opteren voor een subtielere aanpak en kiezen voor pastelkleuren of neutrale tinten. Zo kan je Color Blocking gaan toepassen in elk interieur. En dat kan op verschillende manieren.

Een muur kan je gaan onderverdelen in vakken en elk vak in een andere tint schilderen. Wil je écht opvallen, dan ga je voor harde kleuren. Maar probeer wel te voorkomen dat het resultaat niet té flashy gaat zijn… Een heldere, een gedurfde en een neutrale kleur combineren is vaak een beter idee. Op deze manier bekom je een maximale impact van elke kleur die wat aandacht zal trekken, maar blijft alles toch aangenaam om naar te kijken. Liever wat zachter? Kies dan eerder verschillende schakeringen van dezelfde kleur.

Geen zin of niet in de mogelijkheid om de muren te Color Blocken? Geen probleem. Je kan ook nog op een andere manier te werk gaan. Schilder de omlijsting van de deuren en/of ramen in verschillende kleuren. Net zoals je een muur in vlakken kan verdelen, is hetzelfde ook mogelijk met meubelen. Zo kan je een kast pimpen door bijvoorbeeld elke schuif of deur een andere kleur te geven of kleurvlakken over verschillende deuren te laten doorlopen. Niet alleen kasten, maar ook tafels, stoelen, fotokaders,… kan je op dezelfde manier aanpakken. De enige grens is je creativiteit. En misschien ook een beetje je lef…

Liever niet permanent Color Blocken? Met kussens kan je hetzelfde effect creëren. Heb je een neutrale, lichte zetel? Leg er dan een reeks kleurrijke kussens in. Wie een beetje handig is zou ook gordijnen kunnen maken in verschillende kleurschakeringen. Combineer daarbij enkele gepaste accessoires zoals een lamp of een vaas om zo een prachtig geheel te vormen.

Foto’s © PinterestThe Tao of DanaBrit + CoJurnal de design interior

Auteur: HS

Delen
 • jean stockman

  eindelijk terug kleur!!!! gedaan met grijs zwart beige !! hopelijk is dit een nieuwe tendens!
  laat het een nieuwe blijvende hype worden!!

 • Marlène J E U N E N

  G e w e l d i g …. Laat de fantasie de vrije loop!
  Inspirerend idee om eindelijk eens k l e u r r i j k aan de slag te gaan.
  Graag een brochure – in de mate van het mogelijke -?

  • Zimmo.be

   Hallo Marlène,

   Een brochure kunnen we je niet overhandigen. Maar je kan heel wat inspiratie vinden op het internet. Een website zoals Pinterest kan ook een goed startpunt zijn!
   Veel succes en stuur ons gerust een foto van het resultaat hé!

   Mvg,

   Hans – Zimmo.be

 • AADI aadi

  Ik zoek krijtverf om meubels mee te patineren, dus geen gewone krijtverf om een schoolbord te schilderen. Ik wil op oude meubels enkele kleurtinten transparant over elkaar zetten.
  Ik vind dergelijk verf enkel ergens in een zaak in West-Vlaanderen en in Nederland.
  Ik zoek deze in regio Antwerpen/Vl.Brabant.?