Zo ziet een appartement van 150.000 euro eruit in Vlaanderen

5
Delen

Hoewel we als trotse Belg allemaal rondlopen met een baksteen in de maag, worden appartementen steeds belangrijker in ons land. Met een nakende betonstop zoeken mensen steeds vaker hun heil in een appartement. Maar hoeveel betaal je daar in Vlaanderen nu voor? Wij zochten met een budget van 150.000 euro een appartement op Zimmo!

1. Provincie Antwerpen

Beginnen doen we dit keer op een alfabetische manier, met de provincie Antwerpen op kop. En wat kan je dan beter doen dan aanvatten met de provinciehoofdstad zelf. In Antwerpen vind je een oud pakhuis die omgetoverd is tot een prachtige loft. Het appartement bevindt zich in het noorden van de stad, waar rust gegarandeerd is. Het prijskaartje bedraagt 149.500 euro.

Dieper de Kempen in vinden we de gemeente Mol, waar je ook hier een nieuwbouwappartement kan betrekken. Het appartement, dat 144.900 euro moet kosten, bevindt zich niet aan de straatzijde, waardoor je in alle rust kan genieten vanop je eigen terras.

2. Provincie Limburg

149.000 euro, zoveel moet je neertellen voor dit appartement met drie slaapkamers in Genk. Met z’n 98 m² heb je genoeg plek voor het hele gezin. Vanaf de derde verdieping kan je daarnaast – in een rustig deel van de Limburgse stad – nog genieten van een gezellig uitzicht!

Enkel in de provincie Limburg blijven we twee keer in dezelfde stad. Voor exact hetzelfde bedrag vind je namelijk in het centrum van Genk een iets kleiner appartement (51 m²) met slechts twee slaapkamers. Desalniettemin kom je er terecht in een recent en knap gerenoveerd appartement in het centrum van de stad!

3. Provincie Oost-Vlaanderen

We kunnen toch onmogelijk door Oost-Vlaanderen rijden zonder gedag te zeggen aan provinciehoofdstad Gent? Vlakbij het centrum vind je voor 149.000 euro (net zoals de appartementen in Genk) een prachtig appartement op een dito locatie. De woning bevat echter één slaapkamer, maar is omwille van de leuke inrichting in trek bij koppels.

Tussen Gent en Aalst kan je terecht in Serskamp, waar je voor 141.000 euro je intrekt kan nemen in een appartement dat nog geen twee jaar oud is en voorzien is van een ruim terras. Ideaal dus om in deze omstandigheden te genieten van een heerlijk zonnetje in je eigen woning!

4. Provincie Vlaams-Brabant

De meest centrale Vlaamse provincie staat wel vaker gekend om zijn hoge woningprijzen. Dat betekent dat je voor eenzelfde bedrag wellicht minder krijgt in Vlaams-Brabant. Daar moet Leuven ook aan geloven. Ook al zijn er heus betaalbare woningen in de provinciehoofdstad, toch vonden we voor 149.000 euro een moderne studio van 23 m². Klein, maar ontzettend fijn!

Laten we er ook uiteraard bijzeggen dat je in Vlaams-Brabant ook leuke appartementen vindt tegen een schappelijke prijs. In Diegem bijvoorbeeld, waar je 142.000 euro -minder dan in Leuven- neertelt voor een appartement dat bijna drie keer zo groot is. Met de omgeving van dure regio Brussel is dit hypermodern nieuwbouwappartement een goudklompje.

5. Provincie West-Vlaanderen

Last but not least trekken we richting West-Vlaanderen, waar we stranden in het dorpje Dikkebus. Voor exact 150.000 euro vind je een fraai penthouse met twee slaapkamers. Naast een woonoppervlakte van 67 m² kan je eveneens je beentjes strekken op je eigen terras.

Voor dezelfde prijs rijden we door naar Izegem, waar je een appartement kan betrekken met exact dezelfde woonoppervlakte. Het enige verschil met Dikkebus is dan weer dat je in Izegem slechts één slaapkamer hebt, maar dat biedt dan weer ruimte voor andere dingen. 😉

Ben je benieuwd wat er vorig jaar te koop was voor 150.000 euro? Ontdek het hier!

Delen
 • Geert

  ‘Slechts’ 2 badkamers in een appartement van 51 m² lijkt me méér dan voldoende

  • Zimmo

   Dat klopt, Geert! Bedankt om het te melden. We hebben het meteen aangepast! ^Yannick

 • Ward Vandecruys

  Dat appartement in Antwerpen mag je me onmiddellijk leveren. Ligt zo te zien aan Park Spoor Noord. Dit maar om te zeggen dat je voor die prijs in Antwerpen GEEN appartement koopt zoals afgebeeld op de foto’s. Zeker niet in de trendy wijken Noord of Zuid. Graag adres dus.

  • Zimmo

   Dag Ward,
   Het appartement in Antwerpen kan je hier terugvinden: http://www.zimmo.be/nl/antwerpen-2060/te-koop/appartement/EEA0S. Voor meer info of vragen over het appartement kan je contact opnemen met de aanbieder van het appartement. Daarvoor kan je onderaan het formulier invullen. ^Yannick

   • Ward Vandecruys

    Yannick,

    Ik ken Immpact en ga geen polemieken beginnen over hun prijzen en hun verkooptechnieken.
    Vraag gewoon eens een concrete schriftelijke offerte voor de aankoop van dit appartement. Je zal zien dat er een lawine aan niet inbegrepen kosten en mogelijke verrekeningen op je afkomt, buiten de BTW en/of registratiekosten. Daarenboven is de Bredastraat in Antwerpen, waar dit appartement ZAL gebouwd worden, niet de toplocatie die de simulaties doen geloven!
    Een nieuw appartement in een hippe buurt in Antwerpen aan 150 K. , vergeet het. Ik volg die markt al een 2-tal jaren.
    Vriendelijke groeten,

    Ward.

    Van: Disqus
    Beantwoorden – Aan: Disqus Datum: zondag 2 april 2017 12:28
    Aan:
    Onderwerp: Re: Comment on Zo ziet een appartement van 150.000 euro eruit in Vlaanderen

    “Dag Ward, Het appartement in Antwerpen kan je hier terugvinden: http://www.zimmo.be/nl/antwerpen-2060/te-koop/appartement/EEA0S. Voor meer info of vragen over het appartement kan je contact opnemen met de aanbieder van het appartement. Daarvoor kan je onderaan het formulier invullen. ^Yannick”
    Settings

    A new comment was posted on Zimmo blog
    Zimmo
    Dag Ward,
    Het appartement in Antwerpen kan je hier terugvinden: http://www.zimmo.be/nl/antw…. Voor meer info of vragen over het appartement kan je contact opnemen met de aanbieder van het appartement. Daarvoor kan je onderaan het formulier invullen. ^Yannick6:27 a.m., Sunday April 2 | Other comments by Zimmo
    Reply to Zimmo

    Zimmo’s comment is in reply to Ward Vandecruys:

    Dat appartement in Antwerpen mag je me onmiddellijk leveren. Ligt zo te zien aan Park Spoor Noord. Dit maar om te zeggen dat je voor …Read more

    You’re receiving this message because you’re signed up to receive notifications about replies to wardvandecruys. You can unsubscribe from emails about replies to wardvandecruys by replying to this email with “unsubscribe” or reduce the rate with which these emails are sent by adjusting your notification settings.