Koppel met 2 kinderen woont op 50 m²

3
Delen

Voor interieurarchitect Jessica Helgerson en haar familie was het eigenlijk de bedoeling om het vakantiehuisje enkel te gebruiken tijdens het weekend. De eerste keer dat ze er naartoe trokken was tijdens het weekend van haar verjaardag…

Maar een weekend werd al snel een week, een week een maand… Ondanks de vervallen staat zagen ze meteen veel potentieel in het huis dat ze aantroffen tijdens een wandeling in het prachtige natuurgebied dat in de buurt ligt. Minpunt was dat het vrij klein was, maar dat sloot eigenlijk perfect aan bij hun idee om wat bescheidener te gaan wonen en leven.

Het vervallen dak werd vervangen door een groendak beplant met mos en varens uit de omgeving. Elke kamer in de woning werd kritische bekeken en opnieuw ingericht met als doel zo efficiënt en praktisch mogelijk te zijn. De grootste uitdaging was de leefruimte. Die omvat de keuken, eetkamer en zithoek. Zo werden bijvoorbeeld de zetels voorzien van schuiven. Op die manier doen ze dienst als opbergruimte maar kunnen ze ook omgebouwd worden tot een dubbel bed voor vrienden en familie die op bezoek komen.

Via een ladder in de leefruimte, die tegen een schitterende kast vol boeken staat, kom je terecht in de gezellige slaapruimte van het koppel. Ook hier is niet meteen veel plaats, maar dat doet ze net bewust nadenken over de dingen die ze kopen en de beschikbare ruimte die er is. Hebben ze het wel écht nodig; is het mooi en is er ruimte voor, dan kan het. Anders komt het niet binnen.

Ook de kinderkamer is heel basic. Een stapelbed en een uitschuifbare kast: meer is er niet. Meer is er ook niet nodig!

Het bad hebben ze gehaald uit een woning van vrienden die ook hun huis aan het verbouwen waren. De man van Jessica heeft de badkuip voorzien van een mooie houten voet. Een knap resultaat dat perfect aansluit bij de algemene stijl van de woning. Al geven ze wel toe dat het soms moeilijk is om met vier personen een kleine badkamer te delen.

Maar die nadelen wegen niet op tegen al de andere voordelen die ze nu hebben. Het is niet allemaal perfect, ze weten dat de kinderen niet altijd op één kamer kunnen blijven slapen, et cetera. Maar momenteel loopt alles goed. Het zorgt er bovendien voor dat iedereen heel bewust bezig is met de natuur en het consumptiegedrag. Zo zijn ze zelfvoorzienend op gebied van voedsel dankzij hun tuin waar iedereen in meewerkt.

Jessica probeert in haar dagelijkse job als interieurarchitect zeker niet om haar eigen visie op te dringen. Maar de klanten weten wel wat haar filosofie is en dat ze weet waarover ze praat als het gaat over praktisch wonen en leven.

Bron & © foto’s: Houzz

Delen
 • Carmen

  Het is een prachtig huis! En het ligt in de vrije natuur en het is losstaand en heeft veel tuin. En zo klein is het nou ook weer niet vind ik. Veel mensen leven nog veel kleiner. Er zijn mensen die zelfs letterlijk in een kippenhok wonen, in flatgebouwen met meer dan 10 etages met een miezerig, minuscuul balkonnetje. Ik zou in ieder geval direct in zo’n mooi huis willen wonen. Dus stop met klagen dat het zo klein is! Veel mensen zouden er een moord voor doen om in zo’n magnifiek huisje te mogen wonen!!

  • Jessica

   Super mooi en charmant huisje..
   knap werk van deze mensen.
   meer heb je inderdaad niet nodig,luxe is overbodig als je weet en beseft hoeveel mensen niks hebben

 • heidi

  wou dat ik die plaats had heb geen huis op het moment en mijn kids zijn geplaatst als ik terug een huis heb kunnen ze terug naar huis voor mij was alles goed als ik mijn kids maar terug kreeg.krijg van de burgemeester niet eens hulp.was al blij met een tent