Een bed dat kijkt of er monsters onderzitten

Share.

Op zoek naar een nieuw bed voor je kinderen? Dan is dit misschien wel hét ideale bed.

Het is uitgerust met kleine sensoren die beweging en druk registreren en meten. Daarnaast volgt het ook de ademhaling en hartslag gedurende de nacht. Al deze gegevens worden vervolgens geanalyseerd en verwerkt om een SleepIQ score te bekomen. Hoe hoger dat getal, hoe beter de kwaliteit van de slaap geweest is.

Een app laat de ouders meteen weten wanneer het kind aandacht vraagt of niet meer in bed ligt. De zachte gloed onder het bed vervangt het nachtlampje en kan vanop afstand uitgeschakeld worden of ‘s morgens, bij het opstaan, automatisch inschakelen.

Dit bed “groeit” ook mee. Naarmate het kind ouder wordt, kan het zijn of haar eigen SleepIQ score leren beheren. Zo kunnen ze zelf vaststellen welke invloed bijvoorbeeld sport, suiker en tv kijken hebben op hun slaap. De bedoeling is dat het kind zo leert om (gezondere) keuzes te maken gedurende de dag. De “bedtijd checklist” stimuleert de kinderen dan weer met een “beloning” wanneer ze op tijd hun pyjama aantrekken of hun tanden poetsen.

Maar het beste is misschien wel dit: de app kan ook controleren of er monsters onder het bed zitten wanneer je de camera van je smartphone of tablet op het bed richt!

Te koop in de loop van 2015 voor ongeveer $ 1.000. Zou jij overwegen om zo’n bed te kopen voor je kinderen of gaat het toch iets te ver?…

Meer info: www.sleepnumber.com

Share.