De oplossing voor een binnenplaats zonder zon?

Share.

Soms ontstaat er een schitterend idee op het moment dat er zich een ergernis voordoet. Neem nu het volgende scenario. Het is prachtig weer, maar je moet werken en zit in je kantoor op pakweg de derde verdieping. Toch heb je zin om heel even buiten in de zon te lopen en een frisse neus te halen. Maar die zon kan niet tot aan de binnenplaats geraken…

Jammer. Niets aan te doen. Maar de Poolse architecten van Zalewski Architecture Group dachten er toch anders over. Ze ontwierpen een loopbrug waarop je letterlijk een toertje kan wandelen. In de zon! Het wandelpad werd opgehangen tussen de gebouwen. Door de vorm is de slagschaduw beperkt maar wat het écht mooi maakt is het feit dat er ook gras op kan groeien! (Over het afrijden van dat gras gaan we even niet nadenken).

Bron & Foto’s © Zalewski Architecture Group

Share.

Leave A Reply