Château Miranda: een spookkasteel in de Ardennen

Share.

Dit kasteel, gebouwd in 1866 als zomerverblijf voor de familie Liedekerke-Beaufort, is te vinden in de Ardennen. Het heeft door de jaren heen verschillende bestemmingen gehad. Zo is het ook bekend als Home de Noisy, toen het nog als weeshuis dienst deed.

Nu, vele jaren later, heeft de natuur langzaam maar zeker het gebouw in haar macht gekregen. Sinds 1991 staat het kasteel leeg en is het in verval geraakt zodat het meer en meer op een spookkasteel lijkt. Ondanks het feit dat de gemeente Celles al enkele malen een bod heeft gedaan om het kasteel en de grond te kopen, wil de familie tot op heden geen afstand doen van het kasteel.

Zonde, al heeft het in deze toestand ook wel een bijzondere uitstraling. In 2009 werd het kasteel nog gebruikt voor opnames van de film Anubis en de Wraak van Arghus, maar in 2014 zou er een sloopvergunning afgegeven zijn. Voor wie zin zou hebben om het eens in het echt te gaan bekijken: er staat nu een camera aan de hoofdingang en waarschuwingsborden met de afbeeldingen van een geweer…

UPDATE november 2016: De sloopwerken voor Château Miranda zijn begin november helaas gestart. Wie nog een glimp van het kasteel wil opvangen, moet snel zijn!

Foto’s © www.forgotten-beauty.com

Meer spookhuizen? Griezel mee in deze 6 Belgische spookhuizen!

Share.