Tips om je huis kat-proof te maken

Share.

Denk je eraan om zo’n gezellige, harige viervoeter in huis te nemen? Tof! Maar misschien moet je wel wat voorbereidingen treffen om te voorkomen dat het beestje binnen de kortste keren je interieur gaat personaliseren. Enkele tips!

Een voor de hand liggende tip: neem een krabpaal (of een krabhuis)! Het is nu eenmaal een basisbehoefte van een kat. Zo markeren ze dat het hun thuis is. En een tafelpoot of zetel is ideaal om te markeren. Met een krabpaal geef je de kat een veel beter alternatief. Woon je in een groot huis, dan voorzie je best meer dan één exemplaar. Belangrijk is dat de krab-objecten op de wandelpaden staan of hangen en een mooi uitzicht (bijvoorbeeld aan een raam) maakt het extra aantrekkelijk.

Zorg ervoor dat de foute krabplaats onaantrekkelijker is. Denk daarbij aan hulpmiddeltjes zoals aluminiumfolie, peper, citroengeur, … Sluipt je kat toch nog altijd naar die ene muur om er het behang af te krabben? Of blijft die kast toch leuker om in te krassen? Probeer die plek dan eens te bedekken. Misschien zal het dan wel duidelijk worden…

Laat de kat buiten. Woon je in de stad of langs een drukke weg, dan is het misschien niet meteen een optie. Maar heb je een tuin met wat bomen, dan is dat ideaal en kan het beestje zich daar wat uitleven.

Heb jij nog tips: deel ze dan gerust met ons!

Foto’s Pinterest

Share.