Een smarthome dat je kan bedienen met een smartphone

Share.

Het W.I.N.D. huis, gelegen in de polders ten noorden van Nederland, ziet er niet alleen knap uit: het combineert ook duurzame oplossingen met domotica om alles tot in de details te gaan controleren en beheren.

De vier vleugels van de woning buigen op een organische manier naar binnen toe. Ze vormen zo als het ware bloemblaadjes die vasthangen aan het centrum, het hart van het gebouw. In de living treft je een touch-screen aan waarmee je alle elektrische systemen kan bedienen, waaronder de zonnepanelen, maar ook mechanische installaties zoals de lucht/water-warmtepomp, de ventilatie met warmterecuperatie… Maar je kan ook alles gaan instellen vanop afstand doordat de systemen ook bereikbaar zijn dankzij een LAN-aansluiting.

De bosrijke omgeving aan de achterkant zorgt ervoor dat de slaapkamers de nodige privacy krijgen. Aan de voorzijde heb je de uitgestrektheid van het polderlandschap. Vanuit de leefruimte heb je zo een schitterend wijds uitzicht op de omgeving dat dankzij de verhoogde ligging (split level) het uitzicht naar buiten toe nog beter maakt. Getint glas op de volledig glazen voor- en achterkant zorgt ervoor dat het niet te warm kan worden. De glasgevel die naar binnen toe buigt brengt op die manier naast extra licht ook bijna letterlijk de prachtige natuur naar binnen.

Bron UNStudio – Foto’s interieur © Inga Powilleit – Foto’s exterieur © Fedde de Weert

Share.