Advies voor een kinderkamer die mee kan groeien

Share.

Hoe gelukkig was je als kind niet om je eigen kamer te hebben! Je ouders hadden ze mooi ingericht tot een echt prinsessen- of ridderkamer. Tot je wat groter werd en het echt niet cool meer was om roze behangpapier te hebben.

De stijl van een kind zal tijdens het opgroeien wel een aantal wendingen ondergaan. Mocht het op jonge leeftijd er allemaal vrolijk aan toe gaan, dan zal de kans groot zijn dat het tijdens de puberteit net het tegenovergestelde moet zijn. Niet eenvoudig om de wensen steeds te volgen. Je kan moeilijk telkens alles gaan vervangen. Daarom enkele eenvoudige tips die ervoor zorgen dat de kamer kan meegroeien met je kind.

Kies voor meubelen “op de groei“. Net zoals dat al wel eens bij kleding het geval is, kan je ook zo denken over meubelen. Kinderen groeien snel. Voor je het weet kunnen ze onder dat schattige mini bureautje hun benen niet meer kwijt.

Multifunctionele meubelen zijn ook altijd een aanrader. Denk bijvoorbeeld aan een bed met een opberglade waar de nodige rommel in opgeborgen kan worden. Die verzorgingstafel kan net zo goed een commode zijn die je enkele jaren later nog steeds kan gebruiken. Wat verf erover en ze kan aan een tweede leven beginnen. Kost je een beetje moeite (het is misschien een leuk projectje voor zoon- of dochterlief) maar je spaart er een nieuwe kast mee uit!

Koop je een duur en/of duurzaam (meubel)stuk, tracht er dan voor te zorgen dat het vrij neutraal is. Flashy kleuren zullen de kinderen ongetwijfeld leuk vinden wanneer ze klein zijn, maar daar krijgen ze gegarandeerd een andere mening over zodra ze wat ouder worden. En daar zit je dan met die dure aankoop die nog in perfecte staat is, maar niet meer past in die tienerkamer.

De bovenstaande tips betekenen daarom niet dat de kinderkamer saai moet zijn. Helemaal niet! Denk aan kleine dingen, accessoires, die je eenvoudig kan vervangen zonder dat het telkens veel geld moet kosten. Op die manier kan je de kamer een persoonlijke toets geven in functie van de groei- en gedragsfase van je kind. Die persoonlijkheid zal ervoor zorgen dat ze zich goed zullen voelen in hun eigen kamer. Laat ze daarin dus zeker en vast meebeslissen. Het zal een stuk goedkoper zijn dan meubelen in een thema dat nu hip is maar binnen de kortste keren volledig uit de mode zijn…

Foto’s Pinterest

Share.