Belgisch bedrijf doet zwembaden (even) verdwijnen

Share.

Ooit ervan gedroomd over water te lopen? Een dansfeest te organiseren in dezelfde ruimte als de poolparty’s? Het kan tegenwoordig. En nog wel dankzij een Belgisch bedrijf. Het Waalse Hydrofloors is marktleider in het doen verdwijnen van zwembaden wanneer ze niet gebruikt worden. Niet met magische krachten, maar simpelweg met een in hoogte verstelbare vloer.

Met een druk op de knop komt de vloer van het zwembad omhoog. Het water wordt langs de zijkanten gedraineerd. Op het hoogste punt rust de vloer op het water. Zo transformeert het zwembad in een balzaal. Of een home cinema, een speelruimte voor de kinderen of een garage. De vloer kan een gewicht van 350kg/m² aan, dus de mogelijkheden zijn quasi onbeperkt. Ook qua vormgeving van de vloer, trouwens. Meestal worden marmer of beton gebruikt als materiaal.

Foto’s ©: Hydrofloors

Maar de zomer komt er natuurlijk aan. Wie met het warme weer zin heeft om te zwemmen drukt gewoon opnieuw op de knop. Met kabels en katrollen zakt de vloer geruisloos terug in zijn bedding. Als de vloer 8mm diep is gezakt, begint het water rustig terug in het zwembad te lopen. Duurtijd van het hele proces: gemiddeld 7 minuten. Net genoeg tijd om te switchen van de werkkledij naar die zwemoutfit.

Dankzij deze multifunctionele troeven van de in hoogte verstelbare vloer wordt aanzienlijk wat ruimte bespaard. Ruimtegebrek blijkt vaak een belangrijk struikelblok bij het al dan niet plaatsen van een zwembad. Het houdt de energiekosten ook lager. In de hoogste stand rust de vloer immers op het water, dat zo geïsoleerd blijft van buitenaf. Het water behoudt bijgevolg gemakkelijker zijn ideale temperatuur en moet minder worden verwarmd voor gebruik.

Last but not least: veiligheid. Een ongelukkige valpartij in het zwembad is niet mogelijk als de vloer het water bedekt. En de diepte van de vloer kan ook steeds worden ingesteld, zodat men naargelang de zwemmers zelf kan kiezen er een kinderbadje of een diep zwembad van te maken. Warhoofden checken uiteraard wel beter eerst hoe diep de vloer zit, alvorens hun duikkunstjes te vertonen.

Prijskaartje? Zo goed als onbetaalbaar. Onder zijn klanten rekent Hydrofloors dan ook vooral sjeiks, politici en steenrijke zakenlui.

Foto’s © Christian Stacey & Tony Line: Lewishson’s pool, Londen: Oscar Lewisohn is directeur van een financiële dienstverlener. Zijn vrouw Margaret is pianoleerkracht. Het indoorzwembad transformeert tot een oefenruimte voor haar jeugdkoor: Marryat Players.

Foto’s © Savills Alpines Homes & Firefly Collection: Les Trois Couronnes, Verbier: Meest exclusieve chalet ter wereld in de Zwitserse Alpen. Huur voor een weekje: ongeveer 70.000€. Het zwembad, bedekt met 65.000 mozaïeksteentjes in wanden en vloer, kan omgevormd worden tot dansvloer. Een online muziekstreaming database die is gelinkt met de verlichting en jets in het water zorgt voor nog meer sfeer.

Bron: Hydrofloors
Auteur: PJG

Share.