Stijlvolle slaapplaatsen voor honden

Share.

We durven veel tijd en geld in de inrichting van ons appartement of huis steken, maar een aantrekkelijk plekje voor onze viervoeters zien we vaak over het hoofd. Nochtans zijn zo’n hondenmand, bench of hondenhok vaak een doorn in het oog van ons interieur. Gelukkig bestaan er tal van creatieve en stijlvolle manieren om de hond ook een gezellige en rustige slaapplaats, zowel binnen als buiten, te bieden.

Onopvallend

Honden hebben nood aan een eigen vertrouwde plek om tot rust te komen, maar een hondenhok of -bench neemt al snel veel plaats in. Daarom zou je een ingebouwde slaapplaats kunnen voorzien, zoals onder de trap, de zitbank of gewoon verborgen in de muur. Een hondenbench kan je trouwens ook kwijt onder een tafel of een keukeneiland al dan niet met een gordijn om de rustplaats van je hond te verstoppen wanneer er gasten langskomen.

Ook subtiel en minder onopvallend, zijn meubels waarin een slaapplaats voor een hond is voorzien. Wat denk je van dit nachtkastje of salontafeltje? Of staat deze uitklapbare kast misschien beter in je interieur?

Opvallend

Zet je liever je hond in de picture? Dan bieden deze designerstukken, speciaal ontworpen voor onze harige vrienden, een leuke interieuroplossing. Het nadeel van zo’n designmeubel is wel dat ze zoals altijd een stevig prijskaartje hebben.

Zo past de gebogen “lounge” met een pluchekussen absoluut in een moderne ruimte, maar moet je er wel minimum 598 Amerikaanse dollar voor neertellen. Een stuk luxueuzer is natuurlijk een echte zwarte Chesterfield die je op maat van je hond kan bestellen (vanaf £ 267,99). Onze voorkeur gaat stiekem uit naar de eiken hondensofa van Mpup, maar we vonden (gelukkig) geen prijs.

Zoek je iets miniemer? Mpup biedt ook een traditioneel hondenhok aan. Ook leuk is een luilekkere hangmat of een comfortabel bed, die je vaak in verschillende groottes en uitvoeringen online terugvindt.

Do-it-yourself

Gelukkig heb je ook een aantal stijlvolle slaapideetjes voor honden die je zelf kan maken. Wat vind je bijvoorbeeld van dit geometrische hondenhok? Het lijkt complex maar je kan deze eenvoudig zelf maken. De ontwerpers geven je hier graag tekst en uitleg. De echte handige harry’s onder ons kunnen dit speelse hondenfort bouwen.

Ook een oude valies kan je snel en eenvoudig recycleren tot een hondenmand. Hebben jullie nog creatieve ideetjes?

Buitenshuis

Natuurlijk brengen heel wat honden de dag en/of nacht buiten door. Een hondenhok of kennel is dan de meest geschikte plek om hen tot rust te laten komen of beschutting te zoeken voor zon, regen en wind. Stijlvolle alternatieven op de traditionele kennel bestaan er in overvloed.

Voor de liefhebbers van modern kan je bijvoorbeeld het wit-rode Cubix hondenhok uit hout en acrylvezel aanschaffen. Ook een Puphaus, vervaardigd uit cederhout en betonboorden, staat mooi in een strak ingerichte tuin. Kleine honden kunnen dan weer plezier halen uit hun eigen mini-caravan die je in eigen smaak en kleur kan laten beschilderen.

Tevens leuk voor in een speelse tuin is een hondenhok in de vorm van een wijnvat of een burcht. Of misschien ga je liever voor een ecologisch hondenhok met een groendak?

Tenslotte nog een tip: Een slaapplaats voor honden is voldoende groot wanneer de hond er in opgerolde houding netjes inpast.

Foto’s: HayNeedle / Jenny Froh / Home Stories A to Z / Straight line desings / Puphaus / Etsy
Auteur: MV

Share.

Leave A Reply