De grootste sauna die je ooit gezien hebt

Share.

Iedereen heeft al wel eens in een sauna gezeten of minstens gezien. Je hebt ze in verschillende groottes. Maar de sauna die wij zijn tegengekomen is toch wel héél bijzonder!

Dit is namelijk de grootste sauna ter wereld! Je kan hem aantreffen op een Noors eilandje (Sandhornøya) ter hoogte van de poolcirkel. Hier kan je met 100 personen tegelijk een heteluchtbad nemen. De inrichting ervan is geïnspireerd op een amfitheater. Hierdoor heb je een schitterend uitzicht op het spectaculaire landschap via de voorkant van het A-vormige gebouw dat bijna volledig uit glas bestaat.

Gelegen op een strand en omgeven door bergen is de bouwstijl van de sauna afgekeken van de traditionele Noorse fiskehjeller; een rek om vissen aan te drogen. Het gebouw doet enkel op zaterdag dienst als sauna. Op de andere dagen worden er evenementen gehouden die onderdeel zijn van het SALT-festival dat nog tot 6 september loopt.

Je kan er trouwens ook blijven overnachten in al even aparte bouwwerken. De sauna zelf zal vanaf 2016 rondtrekken langs allerlei noordelijke plaatsen van de wereld.

Auteur: HS – Bron & foto’s: SALT

 

Share.

Leave A Reply