De Blob: een werk- en woonplek in de vorm van een ei

Delen

Je krijgt geen stedenbouwkundige vergunning te pakken voor de uitbouw van je kantoor? Dan moet je op zoek gaan naar een andere oplossing. Het Mechelse architectenbureau dmvA deed dat op een slimme en knappe manier.

XfactorAgencies, een designbedrijf, had nood aan meer werkruimte. Toen de plannen van de kantooruitbreiding werden afgewezen, werd een nieuw idee naar voor geschoven door het Vlaamse architectenbureau dmvA. Voor bepaalde uitzonderingen zoals speeltuigen, houten tuinhuisjes en tuinornamenten heb je namelijk geen stedenbouwkundige vergunning nodig. De beperkingen en grenzen van de bouwvoorschriften werden zo omzeild door een mobiele unit te ontwerpen. De “Blob”: een kunstwerk in de vorm van een “ei” met de bedoeling om er af en toe in te kunnen werken.

De binnenwanden van het “ei’ zijn bekleed met legplanken, waardoor er aan opbergruimte geen gebrek is. Er is zelfs een kleine badkamer (inclusief douche) en kitchenette voorzien. Want ook al was de opzet om extra kantoorruimte te creëren, het zou ook perfect mogelijk zijn om er bijvoorbeeld een tijdelijke woonplaats van te maken. En details zoals de mogelijkheid om het “ei” volledig open te kunnen zetten, maken het alleen maar aantrekkelijker om het als buitenverblijf te gebruiken.

Intussen is de Blob een eigen leven gaan leiden en staat het ook niet langer in de tuin van de eigenares. Volgens de regels van de wet, mag het ook niet langer dan 8 weken op dezelfde plaats staan. Ze heeft intussen wel een vergunning gekregen om haar A-vormige woning toch van meer ruimte te voorzien. Ook een creatie die gezien mag worden.

Auteur: HS – Bron & foto’s: dmvA

 

Delen