De Toybox: wonen op 13m²

Delen

Een jaar werk heeft het Frank Henderson en Paul Schultz gekost om dit mobiel huisje te bouwen. Hun motto? Een huis is een plek van rust, eenvoud, geluk en ontspanning.

Binnenkomen doe je via een schuifdeur. Eens binnen zal je alles terugvinden wat je echt nodig hebt. Een plooitafeltje waar je rustig kan eten, een zithoek, keuken, badkamer uitgerust met een wastafel, toilet en douche en een slaapvide die je kan bereiken via een verplaatsbare ladder.

Er werd over heel wat zaken nagedacht om toch van zoveel mogelijk comfort te kunnen genieten op deze kleine oppervlakte. Zo is er bijvoorbeeld vloerverwarming aanwezig. Douchen doe je onder de kraan van de badkamer. Die kan je namelijk losmaken en ophangen als douchekop.

Het uiterlijk springt meteen in het oog door de gebruikte materialen en vooral de opvallende kleuren.

Je kan dit kleine huisje ook kopen. Al zal je daar wel een grote portefeuille voor nodig hebben.: zowat € 43.000! Niet meteen een koopje dus… al valt er over de prijs wel te onderhandelen.

Auteur: HS – Bron & foto’s: toyboxtinyhome.com

 

Delen