Een knappe, strakke woning met discrete luxe

Delen

Deze woning heeft het allemaal. Een leefruimte die volledig rondom voorzien is van plafondhoge ramen, een knap terras met loungeruimte, een zwembad dat deels rondom het huis loopt en als kers op de taart en prachtig zicht op de zee!

Hier zie je een bijna perfecte balans en harmonie tussen het interieur en het exterieur. 492 vierkante meter luxe, ontworpen door Jonathan Segal FAIA in San Diego, California. Door al het glas dat gebruikt werd, zou je denken dat iedereen hier zomaar kan binnenkijken en er van privacy geen sprake meer is. Maar de manier waarop de ruimte buiten is opgebouwd, zorgt ervoor dat de bewoners toch volledig in alle rust kunnen genieten van al de weelde.

Daar zorgt onder andere de betonnen structuur voor, waarvan het dak opengemaakt is. Zo kan het zonnetje tijdens de dag probleemloos op het terras schijnen en binnen voor voldoende daglicht zorgen. ‘s Avonds neemt de ingewerkte buitenverlichting die taak over.

Drie fonteintjes in het zwembad kunnen zorgen voor een rustgevend geluid van kabbelend water dat tegelijk ook al het eventueel storende omgevingsgeluid dempt. Het betonnen terras tussen de woning en het zwembad is perfect om buiten te eten.

Het zwembad is voorzien van twee zones. Eén zone waar je rustig kan pootje baden en genieten van het uitzicht, de andere zone is perfect om baantjes te trekken en de conditie op peil te houden.

De slaapkamer, die gelegen is boven de woonkamer, is eenvoudig en sober gehouden. Een bed, een staande lamp en een hoekje om te lezen. Meer is er uiteindelijk ook niet nodig, want wat de kamer écht fantastisch maakt is het uitzicht op de oceaan. Al de rest zou tenslotte maar zorgen voor afleiding. Naast de slaapkamer ligt een grote badkamer waar je enkel de wastafels kan zien staan. De rest van de badkamer zit hierachter verborgen, ook al is dankzij de betonnen buitenstructuur moeilijk gemaakt om binnen te kijken.

Ook beneden is dezelfde sobere lijn aangehouden. Een zitbank in zacht leder, aangevuld met 4 zitbankjes en twee hangkasten die bevestigd zitten aan de blote betonnen muur. Die muur vormt ook de scheiding met de eetplaats. Daar is ook de trap terug te vinden die dan weer “verstopt” zit achter een structuur van metalen latten die uit hetzelfde materiaal bestaan als de omlijsting van de ramen en deuren.

De ramen van de gelijkvloers verdieping kunnen volledig openschuiven. Op die manier kan je vanuit de woonkamer in het zwembad duiken en vervaagt de grens tussen interieur en exterieur.

Auteur: HS – Bron: Freshome – Foto’s: Mathew Segal

 

Delen