Het ideale seizoen om te decoreren met pompoen!

Share.

Hou jij ervan om je woning te decoreren in functie van de seizoenen of specifieke periodes van het jaar? Dan weet je vast dat het nu de tijd is om pompoenen en kalebassen al dan niet in combinatie met ander sierfruit te gebruiken als herfst decoratiemateriaal.

Denk je aan pompoen, dan denk je misschien meteen ook aan Halloween? Met Halloween zie je wel vaker uitgeholde pompoenen met een theelichtje erin aan de voordeuren staan. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden met een pompoen. Je kan er onder andere lekker mee koken, maar er zijn ook een heleboel leuke styling en DIY ideeën te bedenken met pompoenen en kalebassen. Zowel binnen als buiten kan je ermee gaan decoreren.

Denk maar aan pompoenen op een tuintafel of bij de voordeur omgeven door andere zaken die je gevonden hebt tijdens een gezellige herfstwandeling. Mooi in combinatie met eikels, beukennootjes, kastanjes en kleurrijke herfstbladeren geschikt op een schaaltje!

Heb je zelf geen pompoenen in de tuin staan, ga dan eens langs bij een kweker. Daar zal je ze vaak een stuk goedkoper kunnen aanschaffen dan in een tuincentrum of andere winkel. Hou er ook rekening mee dat ze niet zo goed tegen de vorst kunnen. Wanneer het gaat vriezen, kan je ze dus maar beter even binnenzetten. Op die manier kan je tot een flink stuk in de winter nog plezier hebben aan de decoratie.

Een pompoen uithollen en er een gezichtje uitsnijden, dat zie je wel vaker. Maar het kan ook stijlvoller. Wat dacht je van een pompoen om er een prachtig bloemstuk in te maken? Snij de hoed van de pompoen eraf. Zorg ervoor dat de opening groot genoeg is om er nadien een vaas en het steekschuim (oasis) door te krijgen. Hol de pompoen dan voor 3/4 uit en plaats er de vaas en het steekschuim in. Laat een deel van het steekschuim uitsteken en begin dan alles op te vullen met bijvoorbeeld kleine, groene plantjes. Die zorgen voor een mooie vulling. Daarna begin je met de hogere bloemen en bepaal je zo de finale vorm (hoogte en breedte) van je creatie. Eenvoudig en mooi.

Een ander leuk idee is om een pompoen te versieren met mos en vetplantjes die je met behulp van een lijmpistool kan bevestigen op de pompoen. Wel regelmatig de plantjes bevochtigen met een plantenspuit, want ze zullen blijven groeien! Ook leuk om te doen met mini pompoentjes waarmee je de tafel feestelijk kan versieren. Knap resultaat en bovendien zal de pompoen langer houden omdat er niet in gesneden is. Dat snijden van een pompoen moet trouwens met de nodige voorzichtigheid gebeuren… Doe je dat liever niet, kan je net zo goed met wat verf aan de slag gaan en het sierfruit beschilderen.

Zelf nog meer ideeën? Deel ze gerust samen met ons!

Auteur: HS – Bron: Walmartspark, Simply happenstance – Foto’s: The nest, Grandin Road, Sunset, Lil Blue Boo, All You, My Domaine, The Crafting Chicks, Womanday

Share.