9 artistieke gevels

Delen

De gevel van een woning bepaalt voor een groot stuk het karakter en de uitstraling. Dat kan zijn door een bepaalde manier van metsen, het soort van gevelsteen, een specifieke gevelbekleding of een combinatie van dit alles. Maar je kan een gevel ook laten schilderen…

Door de gevel te schilderen kan je ook heel wat expressie geven aan een huis. Maar je kan de gevel ook laten beschilderen door een artiest… en dan kan het wel heel bijzonder gaan worden! Kijk maar even mee naar de volgende voorbeelden die we konden vinden.

De artiesten die de onderstaande gevels hebben bewerkt, bekeken de woningen eerder als een canvas om op te schilderen of graffiti op aan te brengen, dan gewoon een stenen muur. De architectuur en de muurschildering zijn perfect op elkaar afgestemd en vormen zo een mooi geheel.

Dit gebouw is een samenwerking tussen architectenbureau Kavellaris Urban Design Group en kunstenares Samantha Everton. Let ook op het prachtige reliëf, de textuur, in de gevel!

Een minimalistische Japanse woning, voorzien van knappe grafiek met een al evenzeer minimalitsich gebruik van lijnen en kleur. Een creatie van Maria Umievskaya.

Nespoon voorzag deze saaie bakstenen gevel dan weer van een knappe muurschildering.

Deze woning is op zich al bijzonder door het feit dat ze werd opgebouwd met 31 zeecontainers. De street art op de zijkant van het gebouw is de kers op de taart. Meer foto’s van dit bouwwerk kan je hier terugvinden.

Dit huis is eigendom van Kat O’Sullivan, zelf een artieste, die haar woning in knallende kleuren stak in combinatie met opvallende patronen en andere grafische elementen.

En ook hier woont een kunstenaar: Richard Woods. Werken met kleurrijke houten panelen en planken zijn kenmerkend voor zijn kunstwerken. Dat laat hij ook zien met de gevelbekleding van zijn woning.

Dit huis in Melbourne groet iedereen! Iedere voorbijganger kan er in grote letters “HELLO” lezen op de gevel. Een vriendelijk ontwerp van OOF! architecture in samenwerking met kunstenaar Rose Nolan. Meer details zijn hier te lezen.

Om af te sluiten nog een knappe creatie uit eigen land. Een realisatie van BLAF Architecten uit Lokeren die de gevel lieten schilderen met krijtbordverf zodanig dat de bewoners de woning op elk moment van een nieuwe look kunnen voorzien.

Auteur: HS

 

Delen