Scheidingswand en draaideur in één

Share.

Het Belgische merk ANYWAY DOORS is sinds 1995 bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van moderne binnendeuren. Heel knap zijn de draaideuren die draaien rond een centraal scharnier en een dubbele functie hebben.

Deze innovatieve deuren kunnen namelijk ook dienst doen als scheidingswand tussen twee ruimtes. De pivotscharnieren zitten volledig in het deurblad geïntegreerd waardoor op de vloer nagenoeg niets zichtbaar is. Door een centrale pivot opstelling kan de deur bovendien oneindig rond draaien! De gepatenteerde geluidloze sluiting en lichte bediening – de scharnieren maken het mogelijk om een tot wel 150kg zware deur vederlicht te bedienen – zorgen ervoor dat het een erg gebruiksvriendelijk systeem is.

Een minimale vloerverankering laat toe om de deur te plaatsen op elke vloeropbouw. Dus ook geschikt voor plaatsen met vloerverwarming. Een omlijsting is in principe niet nodig, maar zorgt wel voor een betere thermische en akoestische afsluiting. Die omlijsting kan zichtbaar of onzichtbaar rond het deurblad gebouwd worden en zorgt zo voor een stabiele en stevige bevestiging van het geheel. Meer info: Anyway Doors.

Auteur: HS – Bron & foto’s: Anyway Doors, Freshome

 

Share.