Donald Trumps penthouse

Share.

Woensdagochtend (9 november 2016) werd hij officieel verkozen tot president van de Verenigde Staten. Vanaf volgend jaar verblijft hij dus in het Witte Huis, maar voorlopig woont hij nog hier …

Aan luxe totaal geen gebrek! Kijk even mee binnen, maar zet misschien eerst een zonnebril op … Gelegen op de 66e verdieping, in een wolkenkrabber in Manhattan, heeft hij een uniek zicht op het bekendste park van New York en wellicht zelfs van de Verenigde Staten: Central Park. Toch wel een spectaculair uitzicht doorheen de kamerhoge ramen! Maar ook binnen in zijn verblijf, hoog in de lucht, is het niet meteen alledaags te noemen…

Het pand werd in 1983 voltooid en heeft momenteel een geschatte waarde van maar liefst 100 miljoen euro. Dat er dan ook gewerkt is met dure materialen en alles tot in de kleinste details is afgewerkt, zal niet verbazen.

Boven de glazen eettafel met vergulde Lodewijk XVI stoelen, zien we een gouden verzonken plafond. En goud vinden we wel op meer plekken terug. Kijk maar eens naar dat bijzettafeltje, ondersteunt door een trio gouden engeltjes.

Boven de leefruimte zijn dan weer scènes uit de klassieke Griekse mythologie zijn geschilderd op het plafond. Naast goud, mocht marmer natuurlijk ook niet ontbreken! Niet alleen voor de vloer, maar ook verwerkt in de meubelen. Er zijn zelfs marmeren zuilen terug te vinden…

Naast antieke olieverfschilderijen is het interieur verder aangekleed met gigantische spiegels, die het zo allemaal nog groter doen aanvoelen en al die schitteringen eens zo hard weerkaatsen.

Kitscherig en potsierlijk of klasse? Het is soms een dunne lijn…

Auteur: HS- Bron & foto’s: Lonny

Share.