5 creatieve en kleurrijke kinderkamers met een leuk thema

Share.

De kinderkamer inrichten is altijd leuk om te doen. Zowel voor de kinderen als voor de ouders zelf. Wie had er vroeger geen posters van zijn of haar held(en) ophangen aan de muur? Voor een kind is dat hetzelfde als kunst voor een volwassenen. Wij tonen je een aantal voorbeelden van prachtige kinderkamers ingericht met een speels thema.

Kleuren als wit en suikerspin roze maken deze kamer tot een rasechte meisjeskamer. Aan de muur hangen verschillende soorten kaders met prints van de animatiefilm Toy Story. Verder werd ook gebruik gemaakt van cirkel-, hartjes- en bloempatronen. Het roze schommelpaard en de zetels op kindermaat maken – in combinatie met de speels verlichting – het plaatje volledig. Ook de spreuken op de deuren van de kast zijn een leuke vondst. Het werk van Amir Sayed Mohamed Refaat, een ontwerper uit Cairo.

De Bulgaarse ontwerper Mitaka Dimov ontwierp deze slaapkamer waar zowel jongens als meisjes zich in thuisvoelen. Daar zorgt onder andere de kleurencombinatie van grijs en geel voor. Ook het behangpapier met de vogels zorgt voor een leuke, speelse sfeer. Maar het zit ook in kleine details, zoals het nachtlampje in de vorm van een uil met lichtgevende ogen.  Door te werken met een neutrale kleur, in dit geval grijs, springt de gele kleur er extra hard uit.

Elena Sedova gooit het over een totaal andere boeg. Hier steelt een heuse tipi – een indianentent – in de slaapkamer de show. Binnenin is ze voorzien van een zachte verlichting. Perfect voor de kinderen om rustig wat te lezen, schrijven, tekenen of weg te dromen over grote avonturen! De rest van de kamer is eigenlijk vrij eenvoudig en rustig gehouden. Meer moet het soms ook niet zijn.

In deze slaapkamer vinden we dan weer een mix van verschillende stijlen: industrieel, rustiek en retro. De grijze muren, de warme houten vloer zijn sowieso al tijdloos. De rest van de aankleding is zowel voor kinderen als volwassenen boeiend en stijlvol om te zien. De grote tekening van een beer op de deur is iets dat meteen opvalt. Het zorgt voor een artistieke toets. Net zoals de grote, houten letters. Mooi en het brengt meteen ook wat extra leven in het interieur met die kleuren, zonder dat het te druk oogt. Een ontwerp van Pavel Alekseev.

In deze kinderkamer is er een duidelijke link met de natuur terug te vinden. Creatieve afbeeldingen van (jonge) dieren zoals vissen, konijnen en een prachtig hert fleuren de muren op. Het lijkt wel of je ergens midden in een fantasie weide staat. Op de grond ligt een tof tapijt voorzien van een motief met blaadjes. En dat bed zullen kinderen zonder twijfel ge-wel-dig vinden. Alsof ze altijd kunnen kamperen in de natuur, dankzij dat avontuurlijk, tentvormig bed! De luifel kan bovendien gesloten worden, zodat ze meteen beschikken over een perfecte schuilplaats. Zelfs de boekenkast, die de ontwerpster (Anna Abramova) voorziet, past door de vormgeving perfect bij de rest van het thema.

Auteur: HS – Bron & foto’s: Home Designing

 

Share.