Reactie op ‘Open brief aan de makelaar’

Share.

Afgelopen zondag plaatste Dora Gasia, een kandidaat-huurder, een open brief aan de makelaar op haar blog. Die brief liet ons bij Zimmo.be niet bepaald onberoerd.

Dora schrijft in de brief haar frustratie van zich af: als alleenstaand mama met twee lieve, maar soms stoute kinderen – welke ouder heeft die niet – verloopt de zoektocht naar een huis te huur niet van een leien dakje. De oorzaak van haar frustatie? De vastgoedmakelaar.

Het spanningsveld tussen huurder en verhuurder (of koper en verkoper) merken we bij Zimmo wel vaker op in de markt. Het is de vastgoedmakelaar die een verzoening zou moeten brengen tussen twee tegenstrijdige partijen. Deze bemiddelende rol zorgt ervoor dat een makelaar vaak de wind van voren krijgt.

We zijn er van overtuigd dat er wel degelijk vriendelijke en eerlijke makelaars zijn die een eenoudergezin willen helpen aan een nieuwe stek, dus spraken wij ons netwerk van vastgoedmakelaars aan met de volgende mail:

Beste makelaar,

Zondag werd er door Dora, een kandidaat-huurder, een open brief aan de makelaar de wereld ingestuurd. Die brief liet ons bij Zimmo.be niet bepaald onberoerd. Dora ervaart dat “de makelaar” haar onvriendelijk en niet behulpzaam behandelt omdat ze een alleenstaande moeder is.

Zimmo.be begrijpt dat jullie als professionals moeten bemiddelen tussen de huurder en de eigenaar/verhuurder. De soms tegengestelde eisen maken jullie bemiddelingsopdracht er niet altijd makkelijker op, waardoor de makelaar vaak ten onrechte als de boosdoener wordt aanzien.

We willen graag op jullie beroep doen om het negatieve beeld dat deze dame van de vastgoedmakelaar heeft, om te buigen naar iets positiefs. We zijn er immers van overtuigd dat er voldoende makelaars zijn die meevoelen met eenoudergezinnen en hiervoor desnoods tegen de wensen van een eigenaar durven ingaan.

Wie zich geroepen voelt, kan Dora een handje helpen in haar zoektocht naar een huis in de regio Gent/Evergem voor haar en haar 2 kinderen. Geef ons zeker een seintje: info@zimmo.be .

Met vriendelijke groeten,

Het Zimmo.be-team

Met deze oproep willen we Dora en anderen een extra duwtje in de rug geven.

Veel succes met de zoektocht!

Share.