Een Afrikaanse boomhut, dichtbij!

Share.

Een Afrikaanse boomhut, zo dichtbij. Zonder een verre reis te ondernemen kon je al de sfeer van Afrika opsnuiven. Deze boomhut in Londen lag aan de zuidelijke oever van de Thames. Het werd door Virgin Holidays gebouwd. Helaas stond het daar maar voor één week. Maar deze foto’s wilden we toch graag met je delen.

De boomhut was heel de week vrij te bezoeken. Je kon er rustig rondkijken en de sfeer van Afrika opdoen. Enkele gelukkigen wonnen een overnachting in de boomhut. Ze konden verblijven in één van de twee slaapkamers en genieten van een 6 gangen menu door chef Petrus Madutlela.

Chef Petrus Madutlela in de Londense boomhut

Een wandeling door de boomhut

De boomhut was versierd met allerlei tribal prints en Afrikaanse sculpturen. Ze gaven ons een gevoel van avontuur en een beeld van de de rijke Afrikaanse cultuur. Als we door het raam keken zagen we de skyline van Londen. Op het terras konden we genieten van dit uitzicht tussen de lantaarns en klimop planten. Zo ervaarden we Zuid-Afrika, en dat in hartje Londen.

De inrichting

De boomhut was ingericht door Hubert Zandberg. Hij inspireerde de inrichting op de boomhut in Lion Sands Game Reserve. Je kan daar overnachten tijdens de South African experience reis die Virgin Holidays aanbiedt.

De inkomhal van de boomhut

We wandelden de kamer binnen via de inkomhal. Daar werden we overspoeld door tapijten met geometrische patronen, geweven mandjes en een wijnrek vol met wijnen en dranken. Allemaal Afrikaans natuurlijk.

Slaapkamer in een boomhut met uitzicht op Londen

Wat verder in de kamer konden we de skyline van Londen door het raam zien. We konden kiezen om ons op de kussens van springbokhuid te zetten en van dit uitzicht te genieten. Of we konden doorwandelen naar de slaapkamer, want daar viel nog heel wat te zien.

Afrikaans geïnspireerde slaapkamer in een boomhut

De slaapkamer was versierd met rustige Afrikaanse patronen. In het midden stond een hemelbed. Kussens en dekens van een stevig gewoven materiaal. Hierop vielen we zonder moeite in slaap. Links en rechts van het bed zagen we weer de skyline van Londen door de ramen.

Afrikaanse boomhut met terras

Maar we waren nog niet klaar met ontdekken. We wandelden naar buiten het terras op. Alleen zijn in een wereldstad, wat een gevoel. Hier konden we verder genieten van onze avond. En daarna slapen, in een luxueus bed waar we droomden van de Afrikaanse savanne.

Ben jij een fan van Afrikaanse design? Zou je zelf je huis zo inrichten?

 

Share.

Leave A Reply