Een unieke loft op maat van de speelse kat

Share.

Sommige mensen zien hun kat graag spelen. Ze voorzien hiervoor zelfs speciale plaatsjes in hun interieur, zoals een echte catwalk! Deze loft is ontworpen om stijl, speelsheid en comfort te combineren.

Je huis kat-proof maken

Een kat heeft enkele basisbehoeften. Het is dus belangrijk dat je je huis kat-proof maakt. Zo heeft het diertje een krabpaal nodig, en natuurlijk een kattenbak. Maar dat ziet er niet altijd mooi uit. Daarom besloot het Taiwanese bedrijf, Thinking Design, deze loft in te richten met het comfort van de kat, en de stijl van de baasjes in gedachte.

Een warm interieur

Voor de stijl van het appartement koos het bedrijf een open ontwerp. De keuken, eet- en woonkamer vormen één grote ruimte waar de kat in kan spelen. De kamers lopen door tot het balkon en de glazen schuifdeur. Hierdoor krijgt de loft van 92 vierkante meter een nog groter gevoel.

De ontwerpers hebben voor een zacht en warm kleurenpalet gekozen, dat ze afwisselen met enkele donkere en dramatische kleuraccenten. Zo vormen de donkere lampenkappen en het zwarte salontafeltje een contrast met de zetels en kasten in lichtere tinten.

Speciaal voor de kat

Voor de kat zijn er enkele specifieke en onopvallende aanpassingen gemaakt. In de hoek van de woonkamer merk je een boomstam op. Zijn natuurlijke vorm zorgt voor een contrast met de moderne en strakke boekenkast.  De boomstam dient niet alleen voor het contrast, maar ook als krabpaal voor de kat. Het is een leuk speeltje dat bijdraagt aan het mooie interieur.

Dankzij verschillende planken rond de boomstam kan de kat hoger in de boekenkast klimmen. Zo krijgt hij genoeg beweging en een overzicht over de hele ruimte.

Viel het je op dat de boekenkast ook dienstdoet als catwalk? Hoewel de kast een opvallend element in het interieur is, is de integratie met de krabpaal naadloos. Terwijl jij geniet van je roman, kan de kat op avontuur tussen de boeken. Door het speelse ontwerp is het voor de kat mogelijk om tussen de verschillende planken te klimmen en te kruipen.

Elke huiskat heeft een kattenbak nodig. Dus ook in dit appartement is er eentje voorzien. Zie jij hem? Tip, hij zit verstopt achter een pootafdruk. Door het in de kast te verstoppen, kan de kat genieten van wat privacy.

Hoe heb jij je huis tot een kattenparadijs omgetoverd? Laat het ons weten!

 

Share.

Leave A Reply