Maximaal genieten op een klein balkon of terras

Share.

De zon schijnt weer wat vaker, de temperatuur stijgt: de lente hangt in de lucht. Tijd om weer meer naar buiten te komen en te genieten van je tuin. Woon je in een appartement en heb je enkel een terras waar je amper op kan staan, dan hebben wij een paar tips om het toch maximaal te benutten.

Maximaal benutten doe je bijvoorbeeld door ook de muren te gebruiken. Op die manier krijg je meteen al meer plek op de vloer. Zo kan je naast kastjes ook een opvouwbaar tafeltje bevestigen aan de muur. Maak je er geen gebruik van, dan neemt het ook geen plaats in beslag.

Planten zijn natuurlijk ook altijd leuk! Ook hier kan verticaal gaan werken. Zo bedek je meteen ook die kale muur. En de balkonreling met planten aankleden zorgt ervoor dat je wat meer privacy krijgt.

Denk multifunctioneel! In plaats van stoelen kan je ook houten kisten gebruiken. Leg er dikke kussens op en je zit zeker zo goed als op een stoel. Geen weer om buiten te zitten? Dan kan je alles meteen netjes opbergen in diezelfde kisten.

Maak het niet te druk door teveel verschillende kleuren te mixen. Het is veel beter om met een rustige basiskleur te werken en die te combineren met één bijpassende accentkleur.

De vloer zelf kan je optisch breder of langer doen lijken door gebruik te maken van een buitentapijt en het zorgt meteen voor extra gezelligheid.

En is je balkon écht te klein om op te zitten, zet het dan gewoon vol met planten. Je kan nog steeds de deur openzetten en op die manier het gevoel krijgen van buiten te zijn.

Hieronder alvast enkele inspirerende foto’s.

Foto’s: Pinterest

Share.