Breng kleur en originaliteit in je appartement met neonverlichting

Share.

Het team van Geometrix Design staat bekend voor haar voorkeur voor een gewaagde en geometrische vormgeving. En ze zijn ook verantwoordelijk voor het interieur van dit appartement in Moskou. Geometrix Design bestaat uit slechts twee vormgevers, maar dit stelt allerminst beperkingen aan hun creativiteit of passie. Meer zelfs, hun projecten zijn een toonbeeld van originaliteit.

De ontwerpers hebben samen 13 jaar ervaring (8 jaar als een team). Doorheen de jaren hebben ze een unieke en onderscheiden stijl ontwikkeld die ze in elk project proberen door te trekken. Naast kantoren, cafés, restaurants, loften en penthouses is dit 117 m² grote appartement een toonbeeld van de kunstwerkjes die ze doorgaans afleveren.

Dit appartement werd omgedoopt tot “het neonappartement”. Er werd dan ook veelvuldig gebruik gemaakt van neonverlichting op verschillende, gevarieerde manieren. Zo wordt de unieke textuur van het onafgewerkte beton dat doorheen de woning werd gebruikt extra benadrukt door de neonverlichting aan het plafond.

Het kookeiland transformeert in een bar wanneer de lichten worden aangestoken. Een zachte lilatint komt tot leven, perfect in lijn met de verlichting aan het plafond. De witte toog en stoelen zijn een perfecte match voor dit kleurenpallet, dat het minimalistische design omarmt en een aangename en intieme sfeer creëert.

In de woonkamer wordt neon gebruikt als wanddecoratie. Geometrische vormen worden opgelicht, en versterken het unieke en bruisende karakter van het appartement. De neonverlichting werkt ook hier perfect het overwegend witte interieur.

Er zijn ook nog andere kleurschakeringen in het appartement terug te vinden. In de woonkamer staan er bijvoorbeeld ook stoelen en barkrukken met ingenieuze accenten die een gele en rode toets in het appartement introduceren. Deze warme kleuren complementeren de rest van de ruimte in zwart en wit.

Let vooral ook op het zeer harmonieuze samenspel tussen elementen. Het betonnen plafond, de industriële verlichting en de combinatie van zwart en wit doorheen het interieur doen het appartement er eerder sober en koel uitzien. Details zoals de gele stoelen, een aantal rode tinten en de warme textuur van de houten vloer maken het geheel een stuk meer uitnodigend en comfortabel.

In de slaapkamer is er gekozen voor rode neonverlichting. Dit zorgt voor een romantische toets, maar voegt ook een vleugje dramatiek toe aan het zwarte, witte en grijze decor. De prachtige stoel links springt er echt uit dankzij zijn kegelvormige vormgeving en delicate buigingen.

Een cluster aan hanglampen zorgt voor een zacht warm licht boven het bed, contrasteert met de rode neon en benadrukt de textuur van de muur. De grote muurspiegel doet het geheel groter ogen.

Dezelfde combinatie van zwart en wit met rode verlichting en grote spiegels werd gebruikt in de badkamer.

Dit is een echte “man cave”, en daar hoort natuurlijk ook een thuisbioscoop bij. Natuurlijk werd ook hier neonverlichting gebruikt om het geheel een dramatische en theatrale uitstraling te geven. De postermuur van acteurs en films maakt het plaatje compleet!

Share.

Leave A Reply