Meubilair op wieltjes: altijd onmiddellijk waar je het nodig hebt

Share.

Flexibiliteit is belangrijk in vele gevallen. Ook als het gaat om je interieur. Ook qua meubilair wil je de vrijheid om een aantal zaken af en toe te verplaatsen en je niet te beperken tot slechts één layout. De gemakkelijkste manier? Meubilair kopen met wieltjes eronder, een populaire, hedendaagse oplossing die functionaliteit combineert met flexibiliteit en veelzijdigheid. En het hoeft er nog niet slecht uit te zien ook.

 

Architect Carl Turner ontwierp dit buitenverblijfje voor hemzelf en zijn vrienden. Veel meubilair in deze schuur is gemaakt uit osb-platen, zoals bijvoorbeeld deze sofa. Of is het eerder een bed? Dit stuk kan overal naartoe worden gerold, zodat men erin kan genieten van verschillende uitzichten, de zon of elkaar. Met dank aan de wieltjes.

 

Keukenmeubilair is vaak ingebouwd en vastgemaakt aan de muur. Wil je wat meer flexibiliteit, dan moet je buiten de lijntjes kleuren. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Foodlab collectie van Studio Rygalik. Deze keukencollectie biedt een open systeem van modules die naar believen kunnen uitgerold of weggestoken worden.

Je kan dergelijk rollend keukenmeubilair natuurlijk ook zelf in elkaar steken. Dit keukeneiland is daar het perfecte voorbeeld van, en niet eens zo heel moeilijk. Het simpele plattelandsdesign met open ruimte onderaan en twee schuifjes onder het kapblok ziet er leuk uit. Het eiland heeft wieltjes, hetgeen de mogelijkheid biedt om het eender waar naartoe te rollen. Check zeker ook even de andere foto’s voor meer voorbeelden in de keuken!

De keuken is natuurlijk niet de enige plaats waar rollend meubilair handig kan zijn. Sommigen willen dergelijke flexibiliteit in elke kamer. In dit appartement in Bolzano, Italië, koos Harry Thaler Studio voor een veelzijdige en modulaire structuur. Doelstelling? Zij die het appartement als tijdelijke woonst gebruikten, toch wat opties geven om het in te richten naar hun smaak en zich zo toch wat meer thuis te voelen.  Het appartement bestaat uit een reeks doosstructuren op wieltjes. Het herschikken van de ruimte werd zo een zeer eenvoudig en makkelijk proces.

Een bed neemt doorgaans veel plaats in, en het verplaatsen is daarom vaak een hele klus die veel simpeler zou zijn als er wieltjes onder zouden staan. Geen cadeau om dit zomaar te vinden in een winkel, maar als je het nu eens zelf zou bouwen? Kijk zeker eens naar deze inspirerende tutorial.  Ook de overige voorbeelden zijn meer dan de moeite!

 

Ook dit voorbeeld is een doe-het-zelfklus, en zelfs een heel gemakkelijke. Wil je er zelf eens aan wagen? Zie http://www.rockler.com/diy-projects/rolling-ottoman!

In hetzelfde genre handigheid: een rollend schoenrekje. Gemakkelijk zelf te maken met wat sprokkelhout en metaal. Meer details op Magnoliamarket In de foto’s vinden jullie nog een paar andere leuke ideetjes!

Je merkt het, wij zijn een grote fan van flexibiliteit bij opbergmogelijkheden. Zeker wanneer er ook nog eens allerlei zaken in opgeborgen kunnen worden. Zoals in deze schuifjes van Tealandlime bijvoorbeeld. Bekijk zeker ook eens deze leuke Ikea hack, dit boekenrekje of deze koffietafel vervaardigd uit een pallet!  Check zeker ook eens de Play Play collectie uit, een samenwerking tussen De Steyl en RR Studio. De collectie bestaat uit opslag- en kleerkasten, waarvan sommigen voorzien zijn van wieltjes. Goed voor verschillende opslagoplossingen, en een aantrekkelijk kleurrijk ontwerp geïnspireerd door Zuid-Afrikaanse tradities. Deze unieke collectie kan in vele interieurs ingepast worden, net zoals de andere voorbeelden in onze foto’s.

Gasten op bezoek? In plaats van het eten en drinken altijd over en weer te dragen, rol het eens naar hen toe. Met de volgende mobiele bars alvast een fluitje van een cent! Inspiratie nodig? Zie BHG of Sugarandcloth met een fantastische Ikea hack!

Een speciale plaats nodig om te werken? En werk je graag ook eens op een andere plaats in je woning af en toe? Dan is dit bureau van Homedepot misschien wel iets voor jou. Of wat denk je van de fantastische werk-boomhutjes van Dymitr Malcew?  Ook de andere voorbeelden in de foto’s zijn de moeite, en bewijzen dat meubilair op wieltjes vaak wel perfect in een interieur past. Zelfs in de slaapkamer!

Share.

Leave A Reply