Om zes uur gaan hier de bureaus de lucht in

Share.

Stel je voor: 18u en plots stijgt je bureau met computer en al de lucht in. Even later doet bijna niets meer terugdenken aan het feit dat er een ontwerpbureau gevestigd is. Integendeel, ze treffen er misschien al voorbereidingen voor het feestje dat later op de avond zal plaatsvinden of de tentoonstelling, lezing… Om dan de volgende ochtend de bureaus terug te laten zakken en het werk van de dag voordien te hervatten.

Maar let ook even op de andere details! Zo zijn er de tafelbladen – vervaardigd uit oude telefoonpalen – die rusten op ladekasten van verroest staal en zo een mooi geheel vormen. Al de beweegbare onderdelen, zoals de lieren die de werkplekken omhoog trekken, verwijzen naar de oude silo en de sfeer op de kade waar het ontwerpbureau is gevestigd. Veel materialen zijn dan ook gerecycleerd uit de omgeving.

De ruimte zelf is voor het grootste deel omsloten door glas met als resultaat een prachtig uitzicht op de omgeving. Langs de gesloten zijde van het kantoor vinden we opbergruimte en een keuken. Ook hier heeft men het creatief aangepakt door als materiaal onder andere platgewalste autodeuren te gebruiken.

Een mooi en creatief ontwerp van Zecc Architecten

Share.

Leave A Reply