Van oud busje tot moderne thuis

Delen

De creatievelingen onder ons mogen zegevieren! Voor wie verder wil kijken dan een traditioneel huisje met tuintje of cosy appartement is er een oplossing. Koop een minibusje en transformeer deze tot jouw perfecte woonst!

Na de jumbojet en de lijnbus gaan we nog een stapje verder. De Duitse designer Nils Holger Moormann gaf alvast het goede voorbeeld. Hij bouwde een Volkswagen T6, een typisch minibusje met nostalgische looks, om tot een mobiel huis. En mag dat zomaar? Jazeker, maar er zijn bepaalde voorwaarden waar je aan moet voldoen voor je je creatieve ei kwijt kan!

Gemakkelijke oplossing

Het idee achter de transformatie kwam er nadat Holger Moormann een comfortabele oplossing zocht tijdens het vele reizen. “Ik startte het project vanuit eigen interesse”, vertelt de designer aan Dezeen. “Ik reisde altijd al rond in een caravan tijdens de vele werktrips. Daarom zocht ik een gemakkelijkere oplossing. Vrijheid was daarin mijn grootste prioriteit.”

Een oerdegelijke keuken

Samen met het Duitse transportbedrijf Custom Bus begon Nils Holger Moormann alles weg te halen wat er weg kon worden gehaald en nadien begon hij sobere materialen te combineren met functionele details en zachte verlichting.

De opslagruimtes zijn gemaakt van gelamineerd hout met een zijde-mat oppervlak, zodat ze fluweelachtig aanvoelen en makkelijk te reinigen zijn. Ze werden afgewerkt met natuurlijke eik en bevatten handgrepen gemaakt van zink voor een elegante toets. Het werkblad in de keuken, die een wastafel en gaskookplaat bevat, werd gemaakt uit roestvrij staal.

Perfect slapen in een busje

Uiteraard moet Holger Moormann ook kunnen slapen in zijn wagen. Met zijn crew tekende hij alle details en ruimtes nauwgezet uit. Zo bevat zijn Volkswagen een ruim tweepersoonsbed en voorzag hij vele opslagruimtes waar hij zelfs zijn fiets in kwijt kon.

“De kampeerbusjes op de markt zijn vaak beïnvloed door overdreven luxeproducten of werden afgewerkt met fake materialen. Hij genoot van de uitdaging om een nieuwe manier te vinden waar we konden werken met eerlijke materialen van een hoog kwaliteit in combinatie met traditionele en hypermoderne materialen”, aldus Holger Moormann.

Bron: Dezeen

Delen