De 10 mooiste kastelen van Vlaanderen

Share.

Wat hebben Doornroosje, Assepoester en Rapunzel met elkaar gemeen? Het zijn niet alleen legendarische Disneyfiguren, ze wonen allen in prachtige kastelen. Jaloers? Geen nood, ook in Vlaanderen kan je mooie kastelen vinden. Sommigen staan zelfs in het ruime aanbod van Zimmo.be!

1. Sint-Michiels, West-Vlaanderen

Wie in dit prachtige kasteel in Sint-Michiels kan overnachten, heeft maar liefst keuze uit twaalf slaapkamers! Kostenplaatje van het meesterwerk met binnenzwembad: € 3.250.000.

2. Brugge, West-Vlaanderen

Zoek je het eerder in de West-Vlaamse provinciehoofdstad? Chateau Rougesse, een zestiende-eeuwse rustieke parel, kan de jouwe zijn voor € 2.900.000.

3. Destelbergen, Oost-Vlaanderen

Het Destelbergse kasteel behield zijn authentieke stijl tijdens zijn renovatie in de jaren 70. Er werd toen zelfs een toren bijgebouwd, mét lift. Handig!

4. Geraardsbergen, Oost-Vlaanderen

Wil je wekelijks ‘de Muur’ oprijden en genieten van mattentaarten? Dan is Geraardsbergen de place to be! Je kan daarnaast genieten van een imposant kasteel met een terrein van vijftien hectare. Voor € 2.350.000 is het hele domein, inclusief vijver, tennisveld en zwembad van jou!

5. Turnhout, Antwerpen

Voor wie vijftien hectare niet genoeg lijkt, kan terecht in Domein De Paey in Turnhout,dat op de fundamenten van een negentiende-eeuws kasteel werd gebouwd. De prachtige villa straalt klasse uit en is voorzien van diverse salons, eetkamers, keuken, tien slaapkamers, zes badkamers, dienstvertrekken, garages, zwembad en tennisveld. Aan dit alles hangt een stevig prijskaartje van € 3.950.000!

6. Bonheiden, Antwerpen

Net zoals het Brugse kasteel werd ook het prachtige pand in Bonheiden gebouwd in de zestiende eeuw. Op een boogscheut van Mechelen straalt Bonheiden rust uit en dat wordt perfect weerspiegeld in dit stulpje, waar je kan genieten van een prachtige tuin. € 2.700.000. Mocht je dat ervoor over hebben én kunnen ophoesten, is Bonheiden jouw nieuwe woonplaats.

7. Heers, Limburg

Zoek je voor € 5.500.000 een grond van twintig hectare en een woonoppervlakte van 32 are? Dan ben je in Heers aan het goede adres. Dompel je onder in een prachtig, groen domein en verdwaal in het grote kasteel met twaalf slaapkamers en vier badkamers.

8. Lanaken, Limburg

Bescheiden kastelen onder het miljoen? Het kan! Voor € 980.000 kan je in Lanaken terecht. Kasteel Pietersheim maakt deel uit van het Nationaal Park Hoge Kempen, en grenst aan de twaalfde-eeuwse waterburcht, dat bekroond werd met de Vlaamse Monumentenprijs in 2010.

9. Kersbeek-Miskom, Vlaams-Brabant

Nodig al je vrienden en familie uit en geniet van het authentieke kasteel in Kersbeek-Miskom! Je kan wellicht iedereen te slapen leggen, want het stulpje telt niet minder dan zeventien slaapkamers! Voor € 2.000.000 is deze voor jou!

10. Watermaal-Bosvoorde, Brussel

Omgeving Brussel en toch omgeven van een oase aan rust? Het kan in Watermaal-Bosvoorde! Ontspan in de vele kamers van de woning en geniet van de groene omgeving. Vergeet niet te plonsen in het zwembad! Have fun! De prijs is alvast op aanvraag.

Wat is jouw favoriet? 

Share.