Gerenoveerd luxeappartement met ecovriendelijke materialen

Share.

Klaar voor een beetje appartementinspiratie? Deze “East and West Apartments” liggen op de eerste verdieping van een oud industrieel pakhuis in Ransome’s Dock, Londen. Ze zijn ontwikkeld door CLPD, een innovatieve studio die pas ontstond in 2012 en zich specialiseert in kwaliteitsvolle residentiële projecten. Hun doelstelling? Het maximaliseren van het potentieel van een gegeven ruimte.

Beide appartementen werden gemeubeld door Minacciolo, een volledig ecovriendelijk bedrijf met meer dan 40 jaar ervaring in het ontwerpen van elegant en luxueus Italiaans meubilair. In dit appartement werd o.a. het keukenmeubilair van de Natural Skin collectie gebruikt, één van de topmodellen in hun gamma. De appartementen zijn ieder 185m² groot en hebben drie slaapkamers. Ze werden gerenoveerd met een mix van industriële en organische topmaterialen. In dit artikel bekijken we het West appartement van dichterbij.

Het interieur is weelderig en elegant, met een stevige dosis mannelijkheid. Het rijke industriële verleden van het gebouw speelt natuurlijk ook een rol in het globale decor, en beïnvloedt het appartement met unieke details. Een paar gele accenten en kleurrijke kunstwerkjes vrolijken de woonkamer op en brengen dynamiek in het geheel.

Een gepolijste betonnen vloer geeft het appartement karakter, verbindt de kamers met elkaar en creëert een samenhangend geheel. De vloer contrasteert sterk met de vele houten elementen die de ruimte op hun beurt warm en uitnodigend maken. En elegantie toevoegen, natuurlijk. De keuken is ruim en slechts gedeeltelijk geopend naar de woonkamer, waardoor ze een privaat karakter behoudt. Het chocoladebruin dat hier gebruikt werd, is smaakvol en comfortabel tegelijkertijd. Ook hier is er een mix van oude, nieuwe, ruwe als gepolijste elementen die bijdragen aan de uniekheid van deze woning.

Het keukenmeubilair werd op maat gemaakt, en past dus perfect in de ruimte. Het biedt de inwoners de functionaliteit en elegantie die ze verwachten van CLPD. De keukentoog in L-vorm mondt uit in een kleine bar. Doorheen het hele appartement werden ecovriendelijke materialen gebruikt. De toog in de keuken is bijvoorbeeld van Paperstone en is 100% recycleerbaar. Ook de tegels in de badkamer zijn van gerecycleerd materiaal. De vloer met honinggraatpatroon en de aardse kleuren geven de badkamer een comfortabel en aangenaam elan.

De inloopdouche van glas doet de badkamer ruim en luchtig aanvoelen. Ook hier werden aardse en neutrale kleurtonen gebruikt, hetgeen opnieuw voor cohesie doorheen het appartement zorgt. De ontwerpers gebruikten hiervoor enkel de beste materialen op de markt. Hun aandacht voor detail is de sleutel voor de geweldige sfeer en de exquisiete combinaties van kleuren, materialen, texturen en stijlen in het appartement.

Bron & foto’s: HomeDSGN

Share.

Leave A Reply