Tien manieren om je achtertuin op te vrolijken

Share.

Wie zegt er dat een achtertuin saai moet zijn? Of dat je er een duur vioolzwembad in moet plaatsen om je te amuseren. Met een paar leuke toevoegingen vertoef je er met alle plezier de hele lente en zomer lang in. Deze  tien originele ideeën geven alvast het goede voorbeeld!

1. Sculpturele hangmat

Heb zo eens een hangmat in je tuin staan. Hij trekt de aandacht meteen naar zich toe. En je hoeft niet eens ruzie te maken wie erin mag liggen, want er is plaats voor drie!

2. Een reuzeschaakspel

Zo’n gigantisch schaakspel doet evenveel denken aan Alice in Wonderland als aan een luxeresort. Bekijk het als ingebouwd entertainment voor tuinfeestjes!

3. Een boomhut voor alle leeftijden

Een boomhut alleen iets voor kinderen? Maar neen. Maak het groot genoeg dat er ook volwassenen in kunnen, en geniet ’s avonds van het uitzicht en een glaasje wijn op een terrasstoeltje.

4. Skateboardpark

Maak de skaters in je gezin gelukkig, zet een helling waarop ze hun tricks kunnen oefenen. Gegarandeerd dat ze thuisblijven! Maak een dubbele functie van de ruimte door in het midden een basketbalring te plaatsen. Hou beide activiteiten wel best gescheiden om accidentjes te voorkomen 😉

5. Ingebouwde vuurkorfkuil

Ken je nog die conversatie- en loungekuil in de woonkamer die in de jaren ’70 zo populair was? Creëer dezelfde gezelligheid in je tuin. Een grote ingebouwde vuurkorf in het midden, lantaarntjes in de bomen rondom, gezellige avonden met vrienden verzekerd!

6. Buitenbadkuip

Een badkuip in je tuin (mét toegang tot warm water natuurlijk) is zoals een persoonlijk kuuroord in je woning. Let vooral ook op de klauwenpoten van dit model. Een tip: bedek ook de badkuip wanneer je hem niet gebruikt. Zelfs wanneer je hem laat leeglopen (wat, in tegenstelling tot een jacuzzi, toch gebeurt met een badkuip), is er altijd het probleem van bladeren en ander vuil dat in je badkuip kan vallen en de leidingen kan verstoppen. Als je tuin niet privaat is, kan je altijd extra hekken of een scherm plaatsen voor meer privacy.

7. Een fontein

Wat is er leuker dan op een hete dag in verfrissend water te plonzen? Als je geen plaats hebt voor een zwembad, kan je altijd een paar fonteintjes installeren om door te lopen in je tuin. Alsof je dat nog nooit gedaan hebt in de fonteinen van een stad?

8. Sprookjesland

Een paar grimmige toetsen maken van een gewone achtertuin een magische plek voor je kinderen. Een sprookjesdeur op een boomstam, valse grote paddestoelen in het gras en vlaggen in het speeltuintje doen hun verbeelding ongetwijfeld op hol slaan.

9. Een projectorscherm

Openluchtfilms zijn in. Waarom dus niet gewoon een cinema creëren in jouw tuin? Een witte muur of een wit scherm en een projector zijn alles wat je nodig hebt. Nodig je vrienden en buren uit bij zonsondergang voor een gezellige openluchtfilmavond!

10. Doe gewoon eens zot in je tuininterieur

Is het een observatieplatform? Is het een ruimteschip? Of een deel van een oude filmset? Wat het ook is, een dergelijke rariteit in je tuin zorgt sowieso voor sfeer en een gespreksonderwerp bij bezoek!

Hoe zorg jij voor een vleugje plezier in je tuin? Laat het ons weten (met bijvoorbeeld een foto erbij) in de comments!

 

Auteur: PJG
Bron: Houzz, Architecturendesign

Share.