Voormalige villa van Elvis staat te koop!

Share.

Bij Zimmo houden we graag onze neus aan het venster van wat leeft op de immomarkt. En we durven daarbij ook al eens over onze landgrenzen heen kijken. Onlangs stootten we zo op een mooi huisje in Beverly Hills, dat te koop staat voor maar liefst 30 miljoen dollar. Niet zomaar een huisje dus. Niemand minder dan Elvis Presley, de King of Rock and Roll himself, woonde hier jarenlang met zijn bevallige vrouw Priscilla.

Ze kochten de woning aan de Hillcrest Drive in Beverly Hills in 1967 voor zo’n 400.000 dollar. Het was hun liefdesnestje tot in 1973. Jaren later wou een projectontwikkelaar het huis platgooien voor een nieuw woonproject, maar daar staken de fans van Elvis een stokje voor. De woning werd dan maar gewoon verhuurd en daarna weer verkocht. Na veel over en weer verkopen werd het huis laatst verkocht in 2014 voor een slordige 14,5 miljoen dollar. Amper twee jaar later staat het dus zelfs voor het dubbele van deze prijs te koop.

Wat je hiervoor in de plaats krijgt? Een domein van maar liefst 4738m² groot. Een zeer lange oprit en garage voor vier auto’s. En een middeleeuwse woning van 500m² met alles erop en eraan. Ruime interieuren, hoge plafonds, warme houten vloeren en ramen van vloer tot plafond die onnoemelijk veel natuurlijke lichtinval garanderen zorgen voor een unieke sfeer. Recente renovaties in onder andere moderne keukenapparatuur, een nieuwe laag verf, gemoderniseerde vloeren en recente elektrische toestellen geven de woning extra schwung.

Wat nog zoal? Een master suite, drie “gewone” slaapkamers, een gastenverblijf, maar liefst vijf badkamers en een gezellige, zeer grote tuin met zwembad, spa en een fantastisch uitzicht over de skyline van Los Angeles en de Stille Oceaan. En de wetenschap dat je op dezelfde plaats ontbijt, zwemt, slaapt en een bad neemt als Elvis en Priscilla zes jaar lang, natuurlijk.

De voordeur springt meteen in het oog. De stijl is moderne Hollywood Regency van halverwege de 20e eeuw.

Elvis, Priscilla en Lisa Marie in het huis, ca. 1969-1970

Zo zag de woonkamer eruit toen ze werd verkocht in 2014.

En zo ziet ze er nu uit. Een likje verf, nieuw meubilair en een opgefriste schoorsteen zorgen voor een flinke upgrade!

Zoals gezegd: het uitzicht is werkelijk adembenemend. Wat denken jullie? Als jullie het geld hadden, zouden jullie ervoor gaan?

 

Auteur: PJG
Bron en foto’s: Cococozy, The Agencyre

 

Share.