Zo wordt virtual reality ingezet tijdens de huizenjacht

Share.

Vanuit je luie zetel op huizenjacht gaan doen we wel vaker. Met een virtuele rondleiding zie je echt alles van het huis. Nu kan je elk hoekje zien zoals jij dat zelf wil en de twijfels die je nog bij de foto’s had wegvegen.

Wat is een virtuele rondleiding?

Makelaars willen zoveel mogelijk informatie meegeven met de bezoeker en met behulp van meerdere lenzen kunnen ze heel wat foto’s tegelijk nemen, waardoor een geheel panorama wordt gecreëerd. Het lijkt daardoor alsof je online 360° rondom je heen kan kijken en de woning volledig kan inspecteren.

Wat is het voordeel voor de bezoeker?

Voor de bezoeker is het de ideale manier om een pand volledig te bekijken vanuit de luie zetel. Daar waar je de agenda’s van makelaars en die van jezelf synchroon naast elkaar moest leggen voor een afspraak, kan je voortaan ook ’s avonds drie panden bezoeken met een virtuele rondleiding.

Met virtuele rondleidingen kan je de ruimtes beter inschatten en meteen kijken welk potentieel de vele kamers in de woning hebben. Wie na het zien van het pand toch nog een klik heeft, kan een afspraak maken om het ook in het echt te zien. Zo hou je enkel panden over die je echt wilt.

Hoe werkt een virtuele rondleiding?

Wie een zoekopdracht ingeeft, kan tussen de zoekertjes snel zien of de makelaar in kwestie een rondleiding aanbiedt.

Virtual-reality-zimmo

Wanneer we een willekeurig pand willen bezoeken dat een virtueel bezoek aanbiedt, kunnen we uiteraard eerst kijken naar alle info over het pand en de foto’s.

Virtual-reality-2

Bij panden met een virtueel bezoek is er naast de gekende mogelijkheden voor street view en liggingsplan een extra tabblad ontwikkeld. Zo kan je meteen het pand bezoeken, weliswaar virtueel.

Virtual-reality-3

Tijd om aan de slag te gaan! Je kan eenvoudig van kamer naar kamer ‘lopen’. Van de eetkamer naar de woonkamer en de trap op naar de slaapkamers? Op een paar tellen heb je de woning volledig geïnspecteerd, zonder ook zelf maar een stap te verzetten.

Probeer het zelf zeker uit! Er zijn heel wat panden op Zimmo die dit aanbieden!

Share.