Een oude bekende is ‘s werelds grootste houten constructie

Delen

Een pretpark gebaseerd op de Bijbel, in de vorm van de Ark van Noach. Dat is wat er onlangs is opengegaan in Kentucky in de Verenigde Staten. Het toeval wil dat deze net tijdens de opening te kampen kreeg met grote overstromingen. Een teken van bovenaf?

De Ark Encounter is deels pretpark, deels educatief centrum. Hij is – uiteraard- gebaseerd op het Bijbelse verhaal waarin God aan Noach de opdracht geeft om een ark te bouwen en zo zijn familie en de belangrijkste dieren op onze planeet te redden van een grote overstroming. Deze ark is de grootste houten structuur ter wereld, ontworpen door de Troyer Group uit Indiana in de Verenigde Staten.

De ark is nagebouwd op de afmetingen die ook in de Bijbel vermeld worden door schrijnwerkers van de Amish-religie.
Hij is 155 meter lang, 26 meter breed en 16 meter hoog.

Je vindt het park in Williamstown, een stadje ten zuiden van Cincinnati. Voor tweederde van de Amerikaanse bevolking betekent dit slechts een dag rijden. Aan het roer staat de fundamentalistische christelijke organisatie Answers in Genesis, die ook het nabijgelegen Creation Museum bestuurt. Ken Ham, leider van Answer in Genesis: “Het werd tijd iets van deze grootteorde te ontwerpen, in een wereld die steeds meer geseculariseerd wordt”.

De attractie kan 10.000 bezoekers per dag aan. Door het grote aantal aanvragen, zijn de openingsuren van de eerste 40 dagen alvast aanzienlijk uitgebreid. 40 dagen, niet toevallig het aantal dagen dat het na elkaar regende volgens het Bijbelse verhaal.

In de ark vind je een tentoonstelling die aantoont hoe Noach, zijn familie en de dieren zouden kunnen geleefd hebben aan boord van de ark. Er staan levensechte modellen van dieren, inclusief dinosaurussen, opgesteld.

Eveneens in de ark: een souvenirwinkel (uiteraard) en een restaurant. Emzara’s Kitchen, genoemd naar de vrouw van Noach, biedt plaats voor maar liefst 1500 personen. Het domein van 800 are bevat ook een zoo: de Ararat Ridge Zoo. Hier lopen er o.a. Tibetaanse yaks, kangoeroes en struisvogels rond. Zelfs rijden op een kameel of aap is mogelijk!

Nog in opbouw: Een treintje met een maximumsnelheid van 75 km/u, die moet zorgen voor het transport van de bezoekers doorheen het park, wordt momenteel aangelegd. Als deze klaar is, wordt de eerste fase van de bouw afgerond. Goed voor een project van 100 miljoen dollar. In de volgende fase wordt ook nog een restaurant op het dak gebouwd, alsook een replica van een Midden-Oosters dorpje uit de eerste eeuw, de toren van Babel en een volière om door te wandelen.

Auteur: PJG
Bron en foto’s: Dezeen

Delen