Soms zijn gebouwen niet wat ze lijken …

Share.

Bij sommige muurschilderingen in het straatbeeld kan je -en vaak terecht- weleens de wenkbrauwen fronsen. Je probeert met de beste wil van de wereld de kunst erin te herkennen, maar je slaagt er niet in. In dit geval wordt kunst écht kunst en tovert Patrick Commecy de meest duffe gevel om tot prachtige attractie.

Meer dan een kale muur

Zodra Patrick Commecy een lege gevel ontdekt, ziet hij veel meer dan die kale muur. Hij beeldt zich in hoe het eruit zou kunnen zien met een zonovergoten balkon, wijnranken, kleurrijke luiken en lachende mensen. Die verbeelding zet het dan uiteindelijk om – met een beetje “artistieke bedrog” (een mix van trompe l’oeil en hyperrealisme) – in realiteit!

Perfecte kunst

Op het eerste gezicht lijkt het alsof de architectonische details en bewoners er echt uit zien. Maar ze zijn in werkelijkheid het opmerkelijk resultaat van Patrick Commecy’s mooie penseelstreken en het is een stuk leuker om naar te kijken en voorbij te lopen.

Illusie in de bergen

En mocht je denken dat Commecy zich enkel uitleeft in de welbekende steden, dan had je het mis. De kunstenaar begeeft zich ook soms op hoogtes waar anderen enkel van kunnen dromen. Neen, de Fransman beklimt geen wolkenkrabbers, maar zijn werk kan wel aanschouwd worden in de bergen. Zo vind je onder andere deze muulschilderingen terug in het populaire skiërsoord Chamonix.

Foto’s: Patrick Commecy

Zou jij je huis zo willen versieren? 🙂

Share.