Zoon bouwt appartement op woning van moeder

Delen

Murcia (Spanje) is een plaats die quasi volledig vol gebouwd is. Een jonge muzikant was er op zoek naar een eigen stek en kreeg die uiteindelijk op een plaats waar hij niet meteen aan had gedacht.

Grupo Aranea Architects ontwierp en bouwde een duplex appartement met een dakterras bovenop de woning van zijn moeder. Niet alleen had hij nu zijn eigen woonplaats; bovendien had hij ook nog eens een schitterend uitzicht op de omgeving vanop zijn dakterras.

Dat dakterras kan hij bereiken via een buitentrap. De ideale plek om inspiratie op te doen. Elke derde trede van de trap geeft toegang tot een mini platform waarop je wat in de zon kan liggen luieren of een boek lezen.

Hoe modern het duplex appartement ook mag zijn, het heeft toch ook nog een aantal karakteristieke kenmerken van de traditionele woningen in de omgeving. Zo is bijvoorbeeld het aantal ramen beperkt om de warmte buiten te houden. Al hebben de architecten het vooral optisch goed aangepakt door de ramen wat verzonken in te bouwen.

Auteur: HS – Bron & foto’s: Grupo Aranea Architects

 

Delen