VIDEO: Binnenkijken in een golvend zomerhuis

Delen

Vermits we bijna het nieuwe jaar naderen, denken we al -tegen beter weten in- aan de zomervakantie. De zon, de zee en het strand. “Daar horen ook nog golven bij”, moest kunstenaar-architect Mario Romano gedacht hebben toen hij als een ware surfer zijn befaamde ‘Wave House’ ontwierp.

Golven

Wie Venice Beach zegt, denkt automatisch aan een zomer vol plezier, zon en talloze surfers. Zo ook Mario Romano, die zijn passie voor de natuur verwerkte in de Wave House, een diamant aan de Westkust. Honderden unieke puzzelstukjes uit aluminium gaven uiteindelijk vorm aan het prachtige concept. De woning moest de grens tussen natuur en woning doen vervagen.

En mocht het lijken dat het enkel een golvend 2D-patroon is, dan heb je het helemaal mis. De aluminium stukjes liggen precies over elkaar verweven zodat je werkelijk de structuur van de zee bekomt. Daarnaast verandert het bij sommige weersvoorspellingen van kleur en speelt het prachtig met licht en schaduw, omdat de woning aan de buitenzijde volledig omringd is door aluminium.

En de deur en poort? Neen, die niet. Romano koos er namelijk voor om oude skateboards een tweede (luxe)leven te geven.

Binnenin

Echte watergolven heb je liever niet in huis, maar Romano trok zijn kunstige flair gewoon door naar het interieur. Krulletjes, hoekjes, ruitjes, de Amerikaan liet zich volledig gaan en de muren en vloeren moesten eraan geloven.

Keukenplezier

Hoe laat je de keuken en de natuur één worden? Wel, Romano wilde dat het huis, met alle golven, in harmonie was met de natuur enerzijds en de bruisende buurt anderzijds. Die lijn wilde hij koste wat het kost behouden. Dat merk je naast de vele golvende patronen in de woning aan de hypermoderne keuken met een (gerecycleerde) houten eetkamer.

Bedtijd!

Hoewel de architect het huis zowel vanbinnen als vanbuiten versierde met de meest vrolijke patronen, merk je wellicht ook op hoe strak de woning eigenlijk in mekaar zit. De patronen zitten immers kleurloos verweven in de oppervlakten en voor de rest is de afwerking erg strak. Dat is ook te zien aan de sublieme afwerking van de slaapkamer en vooral de badkamer.

Family first

Naast een uitzonderlijke parel in een bruisende buurt wilde Romano van het kijkstuk ook een woning bouwen waarbij de nummer één prioriteit behouden bleef: een thuis zijn. Zo wilde hij een woning creëeren waar een familie zich thuis kon voelen. De centraal gelegen woonkamer -met zicht op de tuin- moest daarbij het orgelpunt worden. Zit je toch liever buiten tijdens de zomermaanden? Dan kan je in de ‘woonkamer’ op het terras terecht!

Relaxen aan zee

Hoewel de woning op wandelafstand van het prachtige Venice Beach ligt, hoef je niet per se bij zonnige dagen richting het strand te trekken. Je kan gewoon heerlijk relaxen in je bubbelbad of baantjes trekken in het verwarmde zwembad!

Mario Romano’s project stond dit jaar te koop. Gegadigden mochten zich eigenaar noemen vanaf zes miljoen euro. De nieuwe eigenaars werden snel gevonden, overigens. Kijk nog een laatste keertje binnen in deze uitzonderlijke woning!

Bron: Mario Romano

Delen