De kleurrijkste gebouwen ter wereld

Delen

Het is december en traditioneel is dat een erg donkere maand. Tijd dus om wat kleur in ons leven binnen te laten. En naast de welgekende lichtjes in de kerstboom, kan dat ook eens anders. Jawel, geniet mee van deze prachtig gekleurde woningen, overal ter wereld.

Afstappen van het gekende

Wat betreft het kleurgebruik zijn de meeste gebouwen bij ons allemaal een beetje hetzelfde: wit, grijs, bruin, rood, … Daarmee hebben we het wel ongeveer samengevat. De gebouwen die wij vonden, staan in schril contrast met wat je bij ons ziet in het straatbeeld.

Nu ja, misschien is het ergens toch goed dat niet elke woning geschilderd is zoals een regenboog. Of zou jij het helemaal niet erg vinden om de boel op deze manier wat op te vrolijken?

Lego House

Ed Sheeran zong er al over en wij hebben er wellicht honderden uren mee gespeeld, maar Lego is in en zal dat altijd zijn. Dat was ook de inspiratie voor deze architect, die een waar huzarenstukje in het straatbeeld ontwierp. Nostalgie!

Lego-huis

Regenboog

Aan het eind van de regenboog, vind je een pot met goud. Althans, zo luidt de mythe. Wat zou er dan aan het einde van een regenbooghuis staan? Of de kaboutertjes staan te wachten, weten we niet, maar deze woningen zijn alvast goud waard.

Figuurlijk

Als je dan toch gaat werken met kleurtjes, dan kan je er best een hele tekening bij maken. Dat was de gedachte van deze architecten. Het resultaat fleurt de omgeving meteen op!

Panorama

En tot slot is de skyline van een stad soms erg prachtig. Helaas is dat niet altijd het geval en zien sommige steden er vrij grijzig uit aan de horizon. Deze steden in Signapore en Italië vonden de oplossing en lieten hun inwoners genieten van een schilderachtige omgeving.

Ga jij voor een kleurrijke omgeving, of hou je vast aan de traditionele huizen in België?

Bron: Pinterest

Delen