Wonen is ook fijn … in een trein!

Delen

Vanessa Stallbaum en Marco Stepniak hebben iets met treinen. Het Duitse koppel leerde elkaar kennen op een trein, hun eerste vakantie samen was een treinreis van Berlijn naar Kazachstan en toen Marco zijn vriendin liet weten dat hij het huis ook een trein-thema wou geven, was ze er meteen voor te vinden!

Inspiratie

Marco liep trouwens al lang met het idee rond: 15 jaar eerder was er een jeugdhuis vlakbij zijn woonplaats dat ook ondergebracht was in een oude treinwagon. Toen al kreeg hij het idee om ook in zo’n wagon te wonen. Dat hij Vanessa net in een trein ontmoette, leek dan ook het lot te zijn.

Bouwen

Volgende stap was om twee treinstellen te vinden voor het nieuwe huis. Zoiets staat niet meteen ergens op een parking om de hoek en de nieuwprijs van zowat € 500.000 was toch wel iets te hoog gegrepen. Maar het geluk was aan hun zijde! Ze vonden een advertentie waarin twee antieke postwagons voor slechts € 20.000 te koop werden aangeboden.

Op zich een koopje, al was het transport van Zwitserland naar Duitsland toch een kleine domper op de feestvreugde. Dat was met € 26.000 duurder dan de wagons op zich. Maar ze hadden er alles voor over om hun droom te realiseren en het resultaat was een pareltje…

Bekijk de galerij hieronder 

Wie geïnspireerd geraakte door de Duitsers wensen we alvast veel succes toe! Geen fan van treinen? Dan kan je bijvoorbeeld een oude schoolbus een nieuw leven inblazen, wonen in een auto of leven in een oud vliegtuig!

Keuze te over, dus rekenen we op jullie creativiteit. Nodig ons maar uit als het zover is. 😉

Bron: Oddity Central

Delen