Dit zijn dé designtrends van 2017

Delen

Vaarwel 2016! Hallo 2017! Een nieuw jaar brengt opnieuw heel wat leuke designtrends mee. Volgens experten is volgend artikel dé leidraad om je interieur eens stevig onder handen te nemen. De ene trend is misschien wel nog vreemder dan de andere, maar probeer ze zeker uit. Wij nemen ze onder de loep.

Pak je muur aan

Mocht je al een tijdje met het idee rondlopen om te (ver)bouwen, dan kan je het overwegen om de baksteen die je gebruikt ook in huis te verwerken. Zo geeft dat met de juiste steen of het juiste likje verf de gedroomde sfeer die je zoekt. Heb je graag veel licht in huis, kan je altijd gaan voor een dikke glazen, doorlatende muur.

Ben je eerder creatief, dan kan je uiteraard je muur zelf met de hand schilderen. In combinatie met het juiste licht en stijl is dat het gedroomde huwelijk. Een vierde optie is weggelegd voor terracotta tegels, die niet alleen kan dienen als muurdecoratie, het zou ook een geweldig stijlvolle vloer worden.

Een houten bad

Je leest het goed. Dit Japanse bad is gemaakt van cederhout en zou perfect zijn om te genieten van een deugddoend rustmoment. Ook wordt voorspeld dat een hypermodern toilet aan zijn opmars bezig is en dat badkamers in 2017 geen geheel meer vormen. Verschillende stijlen en ontwerpen door elkaar flansen in het nieuwe strak. En luxe parfums moeten zorgen voor een frisse omgeving.

Ook de eierdopjes niet vergeten!

Ook onze eetgewoonten moeten er aan geloven. Alleszins niet hoe we eten, maar wel hoe we het serveren. Oude handgemaakte en handgeschilderde potjes worden weer helemaal in en keramische wijnglaasjes moeten de hipster in ons wakker maken. Daar waar we eerder terugkijken naar het verleden, zoekt Japan de toekomst op… met een toiletborstel en vuilbakje.

Terug naar de Romeinen

Je bent voor of tegen, maar zo’n schouw in een oud herenhuis heeft bijzonder veel stijl als je het goed aanpakt. Maar daar focussen we ons even niet op want standbeelden en opgezette dieren zouden in 2017 onze woonkamers sieren. Echt waar.

Design-2017-4

Foto: Remodelista

(Nuttig) trendy

Wie zegt dat trendy items geen nut hebben? Oké, het standbeeld hierboven bewijst je punt wel, maar een zalig zacht zeteltje zoals hieronder wordt steeds vaker gezien en kan in 2017 weleens doorbreken. Of dat in het olijfgroen is, laten we in het midden. Daarnaast zien we steeds vaker een typische, industriële studeerlamp opduiken in andere ruimtes van het huis en denken we aan onze conditie door zelfs eiken tafels om te toveren tot pingpongparadijs!

En dan nog dit

In de categorie ‘dit is ook nog voorspeld’ moeten er uiteraard ook dekbedden tussen zitten. Madras is een soort superzacht katoen dat voornamelijk in een schaakpatroon opduikt. Deze overtrekken of dekentjes zouden onze slaapkamers kunnen domineren. En tot slot is er nog een sjaal, al kan die lijn naar elk textiel worden doorgetrokken. Neem van elke broek of trui die te klein of stuk is een stuk en je loopt deze winter nog als meest stijlvolle held(in) rond.

Delen