Vader bouwt samen met zijn kinderen een prachtige boomhut

Share.

Geef maar toe, als kind hebben we allemaal een boomhut in de tuin willen hebben. En kon dat niet, dan wilden we het wellicht weleens bouwen in een bos. Laurel Pankratz, de moeder van dit gezin, heeft er nooit eentje gehad, waarna vader Bjon beloofde om er eentje met de kinderen te bouwen. Een ruime tijd later stond er geen gewone boomhut, maar eentje compleet voorzien van deuren, ramen, een overdekt terras en balkon.

Nadat hij bijna volledig eigenhandig hun huis had gerenoveerd gedurende een periode van 7 jaar, was het tijd voor een nieuw project. Zo werd deze vader uiteindelijk overhaald door zijn kinderen om samen een boomhut te bouwen. Het kostte hem een beetje meer tijd dan voorzien omdat hij tijdens het bouwproces regelmatig nieuwe ideeën kreeg en soms ook opnieuw begon omdat het niet goed genoeg was volgens hem. Maar het eindresultaat is zeker de moeite waard!

Verdiepingen

Na de ruwbouw begon Bjon aan extra uitbreiding. Een dak, een extra verdieping, houtwerk voor een balkon, kortom: hij wilde het groots aanpakken. “We hadden nog wel wat projecten in huis klaarliggen, maar de reden waarom de boomhut redelijk wat tijd in beslag nam, was omdat hij het echt minutieus wilde aanpakken”, verklaarde Laurel achteraf op haar blog. “Mijn man is namelijk zo perfectionistisch aangelegd. Alles moest meteen in orde zijn.”

Handen uit de mouwen

En wat gebeurt er wanneer de papa een fijn project op poten wil zetten in huis? Juist! De kinderen helpen dan vrolijk mee. Of het ‘van moeten’ is, is niet geweten. Maar het staat wel vast dat kinderen Eisley en Silas achteraf met plezier terugdenken aan een fantastische tijd in hun boomhut en met hun vader.

Afwerking

Uiteraard volstaat het niet om een plank aan een boom vast te maken en eventueel te voorzien van een dak, als je wil spreken van een echte boomhut. Bjon voorzag een echt overdekt balkon, glasramen en zelfs een hip systeem om je te kunnen douchen. Nouja, een emmer water aan een touw, maar geef toch toe: als je je ook kan wassen, wil je hier gerust komen logeren!

Resultaat

Hoewel velen zullen denken dat het uiteindelijk ‘maar’ een boomhut is, mag er wel gezegd worden dat Bjon en Laurel prachtig werk hebben geleverd. Zij heeft eindelijk de boomhut waar ze zolang op moest wachten en de kinderen genieten mee.

By night

En mocht dat nog niet voldoende zijn, is er ook stroom voorzien in de boomhut. Ideaal om ‘s nachts te onthaasten van de dagelijkse stress, of om een gezellige filmavond te organiseren!

Bjon en Laurel zijn niet de eersten die een prachtige boomhut maakten, ook dit koppel leverde een parel af! Nu jij nog! 😉

Bron en foto’s: Eilas blog

Share.

2 Comments

  1. J.Claeys on

    Heb je daar een vergunning voor nodig als je destijds zonevreemd verklaard bent samen met 230.000 andere vlamingen ?

Leave A Reply