Woon jij straks in het voormalige huis van John Lennon?

Delen

Heb je altijd al willen wonen in de villa van een legende? Dat kan vandaag! Een van de voormalige woningen van John Lennon, medeoprichter van The Beatles, staat te koop!

Hoewel The Beatles het levenslicht zagen in Liverpool – denk maar aan Abbey Road – vind je deze woning in het zuidwesten van Londen. Kenwood, zoals de grote villa in 1913 werd gedoopt, ligt in St. George’s Hill, Surrey en kwam in beeld in de documentaire over de onfortuinlijke muzikant.

Kom binnen!

23.500 euro. Zoveel telde John Lennon in 1964 neer voor een woning dat toen maar liefst 22 kamers bevatte. Ze waren weliswaar niet zo groot genoeg, dus liet Lennon voor 47.000 euro renovatiewerken uitvoeren, wat het aantal kamers dus aanzienlijk verlaagde. Ruimte, dat was waar de gevierde liedjesschrijver naar zocht. Net dat gevoel heb je nog steeds wanneer je de imposante deur opent en meteen in een ruime inkomhal, annex woonkamer binnenkomt.

De woonkamer van John Lennon

In de woonkamer zelf heb je uiteraard plaats zat om je meubels een plekje te geven. De ruimtes baden in het natuurlijk daglicht en met authentieke balken aan het plafond kan je heel wat creatieve dingen doen. De marmeren open haard werd op advies van de grootmeester himself gebouwd. Kan je je voorstellen dat je in je zetel neerploft, exact in dezelfde kamer als Lennon deed?

Keukenprins

Laten we ons geen illusies wijsmaken, je gaat echt niet aan hetzelfde keukeneiland koken als dat van de Lennons in de jaren ’60. Na de scheiding met zijn eerste vrouw Cynthia in 1968 verkocht hij de woning, die nadien meermaals een stevige renovatie onderging. De woning werd ook de voorbije jaren stevig onder handen genomen, met modernisatie als grootste opdracht.

Het bad

Een muzikaal bad nemen, kan altijd in het huis van een Beatle. Hoewel, veel kenmerken ga je niet terugvinden in één van de 6 badkamers. De woning werd na zijn vertrek gewoon erg modern ingericht om de markt zo spectaculair mogelijk te betreden. Met succes, want nu moet je een dikke 9 miljoen euro neertellen voor het stulpje in Surrey. Een hallucinant bedrag ten opzichte van de 70.500 euro die Lennon er zelf in stak. Begin jaren ’70 verliet hij Engeland voorgoed en vestigde zich met Yoko Ono in de Verenigde Staten, met een welbekende afloop.

De mediakamer

Heb je nog geen idee waar je je bed wil zetten? Dan heb je keuze tussen 6 gigantische slaapkamers, of kan je eens gek doen en je slaapvertrek installeren in de mediakamer. Het grote voordeel? Dat gigantische televisiescherm waar je dus optimaal kan genieten van je meest favoriete film of serie. Of in deze ruimte veel hits werden gemaakt, is niet bekend. Wel staat vast dat Kenwood dé plek is waar meezinger Hey Jude geschreven werd!

Tot rust komen in het binnenzwembad

Een reuzevilla zou niet compleet zijn zonder zwembad, dat is correct. Maar in deze woning kan je ook zwemmen wanneer het buiten regent. In Engeland gebeurt dat wel vaker, dus werd een binnenzwembad geïnstalleerd tijdens één van de renovaties enkele jaren terug.

Prachtige tuin

Wat moet je doen met 600 are aan grond? Wel, John Lennon liet destijds een prachtige tuin aanleggen die tot op heden nog nauwelijks is veranderd. Oké, het gras wordt gelukkig nog afgedaan, maar de inrichting is één van de weinige elementen die nog authentiek zijn aan een gouden Beatles-periode.

Heb je dus een gouden spaarvarkentje, dan kan je altijd terecht aan de andere kant van de Noordzee. Voor 9 miljoen euro woon jij waar ooit John Lennon woonde.

Bron en foto’s: Rightmove

Delen