8 fouten die je kan vermijden tijdens het leggen van een vloer

Share.

Een nieuwe vloer leggen is een geweldige manier om je huis een frisse look te geven. Tijdens deze renovatie zijn stijl en design uiteraard belangrijke factoren, maar zeker niet de enige. Deze 8 belangrijke factoren worden weleens vergeten tijdens de verbouwing van je vloer. Wij lijsten ze voor je op.

1. Overschatting

Het klinkt misschien vreemd, maar overschatting is vaak één van de redenen waarom een nieuwe vloer leggen niet altijd wil lukken. Zo worden vooral de eigen doe-het-zelfvaardigheden behoorlijk overschat. Ken je jezelf en weet je dat het niet zal lukken? Dan kan je in zee gaan met een specialist. Ben je overtuigd van je kunnen? Ga ervoor! Dan kunnen we je alvast deze extra tips meegeven!

2. Kamerinspectie

Voor je eraan begint, is het belangrijk om eens een kleine check-up te doen van de kamer die je wil verbouwen. Misschien moet je wel eerst problemen aanpakken die je hebt door vochtproblemen. Zit of zat je bijvoorbeeld met een lek, dan is schimmelvorming mogelijk. Pas wanneer je kamer helemaal in orde is, kan je probleemloos van start gaan.

Hou daarnaast ook rekening met de activiteiten van je kamer. In ruimtes zoals de keuken en de badkamer is de vochtigheidsgraad groter, waardoor een houten vloer eerder wordt afgeraden.

3. Prijs-kwaliteit

Uiteraard is de kwaliteit van je vloer enorm belangrijk. En net zoals in elke situatie is er uiteraard een verband tussen de kwaliteit van je tegels, parket, kurk, laminaat of andere mogelijke vloeren en de prijs aan de kassa. Een spotgoedkope vloer vinden kan misschien aanvoelen als het winnen van de jackpot, maar de kans bestaat wel dat je op termijn hier en daar probleempjes zal tegenkomen.

4. Voorbereiding

Wie een nieuwe vloer wil leggen, moet eerst de oude verwijderen. Dat kan je doen door het parket handmatig te verwijderen of tegels op een destructieve manier eruit te boren. Zorg er nadien voor dat de ondergrond egaal is. Heb je pech, kan het soms zijn dat je de gehele chape -de cementlaag waarop de uiteindelijke vloer komt- moet vervangen. Nadien kan je -afhankelijk van de vloer- tussen de chape en de uiteindelijke vloer een isolatielaag steken.

5. Meten is weten!

Als deel van je research is het uiteraard ook belangrijk om te weten hoe groot de ruimtes precies zijn. Dan weet je hoeveel oppervlakte je moet vullen. Aan het einde van de rit beseffen dat je nét te weinig besteld heb, is meestal een domper op de feestvreugde. Voor enkele honderden euro’s te veel bestellen is dat even zeer.

6. Verkeerde tools

Bij elke renovatie, heb je liefst het juiste gereedschap in handen. Dat is bij het leggen van je vloer ook absoluut het geval. Afhankelijk van het type vloer dat je gaat leggen, is een truweel of een tegensnijder zeker een aanrader. Stevige werkhandschoenen en kniebeschermers zijn dan weer geen overbodige luxe.

7. Afwezigheid

Wanneer je niet zelf je vloer gaat leggen, laat je wellicht een specialist los op je project. Dat betekent niet dat je heel het project uit handen geeft. Integendeel, tijdens de renovatie hou je nog steeds het overzicht en weet je hoe je vloer er uiteindelijk uit moet zien. Zelfs de meest getalenteerde vloerlegger zit met vraagjes voor jou, dus kan je best aanwezig zijn om daarop te antwoorden.

8. Slecht onderhoud

Stel dat je alle zeven stappen perfect hebt uitgevoerd, dan heb je wellicht de vloer van je dromen. Dan zou het toch zonde zijn om die te laten verloederen? Wel, het gebeurt vaker dan je denkt. Zorg er dus zeker voor dat je vloer wordt gereinigd met het juiste materiaal. Een houten vloer behandel je bij voorkeur best niet met een stoomgenerator, vermits je dan op lange termijn waterschade veroorzaakt.

Ben je dus van plan om je vloer aan te pakken, dan kom je met deze tips een heel eind. Weet jij nog welke zaken we verkeerd doen tijdens het vloeren? Laat ze achter in de reacties!

Bron: Fin-future.com

Share.

Leave A Reply