Mooie renovatie van woning uit 1930

Delen

“Het karakter van de woning, die gebouwd werd rond 1930, behouden zodanig dat ze nog steeds mooi aansluit bij de rest van het straatbeeld.” Dat was de opdracht van de eigenaars voorarchitect Johnson Chou. Het kwam er eigenlijk op neer dat de voorgevel moest passen bij de rest van de omgeving. Al de rest mocht wel modern aangepakt worden. Een uitdaging die kon tellen en waar Chou op een verbluffende manier zijn tanden in heeft gezet.

Gevelwerk

De opdracht luidde om te passen binnen het straatbeeld. Een opdracht waarin Chou echt wel geslaagd in is. De hoogtes, breedtes en vormen van de gevel werden gerespecteerd en kregen een modernere toets mee. Denk maar aan de nok van de woning, waar een nieuw glasraam voor extra licht in de verbouwde zolder -maar dat is voor later- moet zorgen. Omwille van de grote glasramen kan je ‘s avonds genieten van de hoeveelheid licht. En daar profiteer je ook van als je op bezoek wilt komen, want door het licht, is het huisnummer op een elegante manier zichtbaar.

Aan de achterzijde hoefde de woning niet zoals het straatbeeld te zijn. Daarom koos Chou, samen met de eigenaars, voor zoveel mogelijk daglicht. Het is nog net geen huis dat volledig uit glas bestaat en het laat weinig aan de verbeelding over, maar het is wel ontzettend knap gedaan!

Glas, glas, glas!

Wat meteen opvalt is de aanwezigheid van grote glaspartijen. Naast een zo goed als volledige gevel, werd die lijn ook binnen doorgetrokken. Je kan als het ware dwars door alles heen kijken en toch is er een afbakening van de verschillende ruimtes.

Enorm veel ruimte

Omdat er met heel wat glas werd gewerkt, creëer je automatisch een gevoel dat de er veel ruimte is in de woning. Daarnaast werden ook alle ruimtes – die anders nutteloos verloren gaan – op een slimme manier ingevuld. Denk maar aan de boekenrekken die de indruk geven dwars door de glazen vloer te komen, maar gewoon op een plek werden geplaatst waar je anders ruimte verliest. Leuke details die het gevoel versterken dat alles heel open is. Om het dan nog niet te hebben over de enorme glazen deur aan de achterkant die uitgeeft op het terras.

Ook in de keuken!

Om nog meer ruimte te creëren dacht Johnson Chou ook na over het interieur. Zo vind je er een verhoogde vloer naar een prachtige stalen trap. Of de marmeren keuken is er ook eentje om duimen en vingers bij af te likken. Kortom, het gebruik van hout in combinatie met een witachtig interieur is altijd een voltreffer als je wilt gaan voor een ruim interieur.

En dit was de zolder…

Tot slot werd ook de zolder aangepakt en op een fenomenale manier omgebouwd tot een schitterende slaapkamer voorzien van een eigen badkamer. Net zoals in heel de woning werd er gebruik gemaakt van grote glasramen aan de gevelzijdes, die een mooi uitzicht geven op het park. Daarnaast vind je tussen de slaapkamer en de badkamer niets anders dan glazen wanden, verrassend! Om ook aan de tuinzijde een rustig plekje te voorzien werd tot slot een dakterras voorzien.

 

Bron: johnsonchou.com – Foto’s: © Brenda Liu Photography

Delen