Zoveel betaal je voor het duurste huis in jouw provincie

Delen

Tijdens je huizenjacht ga je steeds vaker op zoek naar leuke woningen binnen je budget. Enkelen onder ons hebben misschien een iets groter spaarpotje bij elkaar gespaard, maar voor velen blijft een miljoenenvilla een ijdele droom. Omdat het niet binnen ons budget valt, zoeken we wellicht ook niet naar de peperdure villa’s in ons land. Maar wat als we nu even niet hoefden te letten op wat er in ons spaarvarkentje zit? Wij gingen op Zimmo op zoek naar de duurste huizen die te koop staan per provincie!

Onderstaande lijst is gesorteerd van duurste huis, tot ‘minst dure’ huis per provincie.
Veel leesplezier! 

1. Antwerpen

We trappen af in de provincie, waar je in de gemeente Beerse al meteen het allerduurste huis terugvindt. Met 250.000 m² aan grondoppervlakte heb je plaats genoeg om enkele voetbalclubs een terrein met tribune aan te bieden. Sterker nog, dit kasteel heeft zelfs een volledig vergund helikopterplatform. Op het domein zelf vind je ook nog een gigantische vijver en is er voor de paardenliefhebbers een heus stallencomplex. Mocht je een feestje geven, heb je dus plek genoeg. En ook om te blijven overnachten is dit geen probleem. Met 11 slaapkamers leg je iedereen te slapen. Oh ja, prijskaartje is 9.750.000 euro. Had je 10 miljoen, wat zou jij dan doen?

2. Waals-Brabant

Op de tweede plek vinden we Waals-Brabant, dat -net zoals de provincie Antwerpen- iets duurder is omwille van zijn centrale ligging. Ook de aanwezigheid van Brussel doet je naar je portefeuille grijpen. In Lasne betaal je maar liefst 7.500.000 euro voor Waals-Brabants duurste woning. Ook dit landhuis heeft met zijn 9 slaapkamers en 6 badkamers plek genoeg voor je hele familie.

3. Vlaams-Brabant

Wie de aanwezigheid van Brussel vermeldt, kan ook niet om Vlaams-Brabant heen. In de gemeente Overijse kan je terecht op Landgoed Clairbois, met een kleine 27 hectare een fenomenale oppervlakte. Met 8 slaapkamers, 6 badkamers en een warm zwembad zal je je niet snel vervelen in de zomer. Prijskaartje: 6.500.000 euro.

4. West-Vlaanderen

Van zodra we de top drie verlaten, dondert de prijs stevig naar beneden. Het duurste huis in West-Vlaanderen is namelijk maar de helft van het huis in Vlaams-Brabant. Voor 3.250.000 euro kan je terecht in Knokke-Heist, waar je je intrek kan nemen in een ruime alleenstaande villa langs het knappe golfresort. Sla jij straks een balletje mee?

5. Limburg

Even duur, maar aan de andere kant van het land vind je deze sublieme villa in Maaseik. Wandel jij straks rond op je eigen domein met een grondoppervlakte van één hectare met een gigantische vijver? Top, en mocht het slecht weer zijn, geen nood! Deze ruime villa – met vier slaapkamers en even veel ruime badkamers – komt met een verwarmd binnenzwembad.

6. Namen

Nog een binnenzwembad te vinden in het duurste huis van de provincie Namen!  Voor 2.800.000 euro word je even terug in de tijd gekatapulteerd en dat is niet eens zo erg. Binnenin loop je van de ene authentieke naar de andere nostalgische kamer. Op dit gigantisch domein in Celles maak je urenlange boswandelingen, in je eigen bos.

7. Luik

Zes slaapkamers, drie badkamers en 90 hectare waar je je helemaal kan uitleven. Kortom, in Sprimont ligt een waanzinnige villa die recentelijk modern is opgeknapt. Voor 2.500.000 euro plons jij straks in je eigen zwemparadijs!

8. Henegouwen

2.000.000 euro. Zoveel moet het duurste huis in de provincie Henegouwen kosten. Een oprijlaan verraadt al dat je in een groot landhuis terecht komt. Maar liefst 118 hectare grond in de gemeente Sirault wachten op een nieuwe eigenaar. Ook hier vind je een binnenzwembad, jacuzzi, ontspanningsruimte en heel wat meer. Kortom, je zal je hier niet vervelen, want jij en al je vrienden en familieleden kunnen er terecht in de tien slaapkamers die de villa telt.

9. Oost-Vlaanderen

De ‘goedkoopste’ Vlaamse provincie bevindt zich op de voorlaatste plek. Oost-Vlaanderen levert het duurste huis af in Dikkelvenne, waar je in een charmant landhuis terecht kan. De grondoppervlakte is alvast immens en het ruimte terras nodigt alvast uit voor een zomerse barbecue!

10. Luxemburg

De meest zuidelijke provincie bengelt ook achteraan het klassement. Alhoewel, 1.650.000 euro hoest je nog steeds niet zomaar op. Wie de provincie Luxemburg zegt, denk wellicht meteen ook aan grote groene oppervlakten en bossen. Dat is exact wat we ook denken over deze prachtige woning in Corbion! Een huis met 10 slaapkamers op een stuk grond van 175 hectare. Ja, je leest het goed en sterker nog. Het kan ook van jou zijn.

Disclaimer: De panden hierboven stonden op het moment van schrijven (17 maart) op Zimmo en zijn voor iedereen te bezichtigen. Zimmy-panden werden in dit geval niet opgenomen in de lijst.

Delen