Een schitterend huis rond een oude olijfboom

Delen

Inspiratie nodig voor je nieuwe woonst? Vandaag brengen we een bezoekje aan onze noorderburen. In Rotterdam werd onlangs een architecturaal hoogstandje afgewerkt door architectenbureau MVRDV: Casa Kwantes. Wat er zo speciaal aan is? Neem gerust zelf een kijkje!

Aan de straatkant ziet de woonst eruit als een rechthoekige doos. Aan de achterkant lijkt het huis echter om een oude olijvenboom heen gewikkeld. De buitenkant van het huis is gebouwd met witte bakstenen en minimalistische ramen. De toegang tot het huis is verstopt in een klein prieel.

Eenmaal binnen, opent de inkomhal zich naar een volledige en gebogen raamwand. De raamwand volgt perfect de contouren van de olijfboom. Achter de houten muur is een toilet verstopt. Wanneer je verder langs de houten muur wandelt, kom je in de keuken terecht. Uiteraard met groot kookeiland. De verborgen verlichting bovenaan de houten muur (of zouden we het stilaan gecamoufleerde kasten noemen?) zorgt voor een zachte gloed.

Op het gelijkvloers vinden we ook nog de woonkamer en bibliotheek/bureau. Verschillende glazen deuren zorgen voor de toegang naar de achtertuin. Hier zie je hoe de buitenmuren privacy bieden voor pottenkijkers, terwijl het interieur dankzij twee verdiepen aan glazen wanden volledig open zijn naar de achtertuin toe.

Een trap in de inkomhal brengt ons naar de bovenverdieping. Elke slaapkamer opent de deuren naar het balkon, dat uiteraard ook de vorm van de olijfboom volgt.

Een echte doos van Pandora dus, deze woonst. Wat vind jij ervan?

Auteur: PJG
Bron: Contemporist
Foto’s: Ossip van Duivenbode

Delen