Zo ziet een appartement van 150.000 euro eruit in Vlaanderen

Delen

Hoewel we als trotse Belg allemaal rondlopen met een baksteen in de maag, worden appartementen steeds belangrijker in ons land. Met een nakende betonstop zoeken mensen steeds vaker hun heil in een appartement. Maar hoeveel betaal je daar in Vlaanderen nu voor? Wij zochten met een budget van 150.000 euro een appartement op Zimmo!

1. Provincie Antwerpen

Beginnen doen we dit keer op een alfabetische manier, met de provincie Antwerpen op kop. En wat kan je dan beter doen dan aanvatten met de provinciehoofdstad zelf. In Antwerpen vind je een oud pakhuis die omgetoverd is tot een prachtige loft. Het appartement bevindt zich in het noorden van de stad, waar rust gegarandeerd is. Het prijskaartje bedraagt 149.500 euro.

Dieper de Kempen in vinden we de gemeente Mol, waar je ook hier een nieuwbouwappartement kan betrekken. Het appartement, dat 144.900 euro moet kosten, bevindt zich niet aan de straatzijde, waardoor je in alle rust kan genieten vanop je eigen terras.

2. Provincie Limburg

149.000 euro, zoveel moet je neertellen voor dit appartement met drie slaapkamers in Genk. Met z’n 98 m² heb je genoeg plek voor het hele gezin. Vanaf de derde verdieping kan je daarnaast – in een rustig deel van de Limburgse stad – nog genieten van een gezellig uitzicht!

Enkel in de provincie Limburg blijven we twee keer in dezelfde stad. Voor exact hetzelfde bedrag vind je namelijk in het centrum van Genk een iets kleiner appartement (51 m²) met slechts twee slaapkamers. Desalniettemin kom je er terecht in een recent en knap gerenoveerd appartement in het centrum van de stad!

3. Provincie Oost-Vlaanderen

We kunnen toch onmogelijk door Oost-Vlaanderen rijden zonder gedag te zeggen aan provinciehoofdstad Gent? Vlakbij het centrum vind je voor 149.000 euro (net zoals de appartementen in Genk) een prachtig appartement op een dito locatie. De woning bevat echter één slaapkamer, maar is omwille van de leuke inrichting in trek bij koppels.

Tussen Gent en Aalst kan je terecht in Serskamp, waar je voor 141.000 euro je intrekt kan nemen in een appartement dat nog geen twee jaar oud is en voorzien is van een ruim terras. Ideaal dus om in deze omstandigheden te genieten van een heerlijk zonnetje in je eigen woning!

4. Provincie Vlaams-Brabant

De meest centrale Vlaamse provincie staat wel vaker gekend om zijn hoge woningprijzen. Dat betekent dat je voor eenzelfde bedrag wellicht minder krijgt in Vlaams-Brabant. Daar moet Leuven ook aan geloven. Ook al zijn er heus betaalbare woningen in de provinciehoofdstad, toch vonden we voor 149.000 euro een moderne studio van 23 m². Klein, maar ontzettend fijn!

Laten we er ook uiteraard bijzeggen dat je in Vlaams-Brabant ook leuke appartementen vindt tegen een schappelijke prijs. In Diegem bijvoorbeeld, waar je 142.000 euro -minder dan in Leuven- neertelt voor een appartement dat bijna drie keer zo groot is. Met de omgeving van dure regio Brussel is dit hypermodern nieuwbouwappartement een goudklompje.

5. Provincie West-Vlaanderen

Last but not least trekken we richting West-Vlaanderen, waar we stranden in het dorpje Dikkebus. Voor exact 150.000 euro vind je een fraai penthouse met twee slaapkamers. Naast een woonoppervlakte van 67 m² kan je eveneens je beentjes strekken op je eigen terras.

Voor dezelfde prijs rijden we door naar Izegem, waar je een appartement kan betrekken met exact dezelfde woonoppervlakte. Het enige verschil met Dikkebus is dan weer dat je in Izegem slechts één slaapkamer hebt, maar dat biedt dan weer ruimte voor andere dingen. 😉

Ben je benieuwd wat er vorig jaar te koop was voor 150.000 euro? Ontdek het hier!

Delen