Oude fabriek wordt strakke loft

Delen

Net zoals vintage is ook industrieel design hot! Oude fabrieksgebouwen worden gerenoveerd tot kantoorruimtes of woningen waarbij de typische industriële kenmerken zoals de ramen met stalen kozijnen, zichtbare leidingen en betonnen plafonds behouden blijven.

Dat was ook een stijl dat de architecten van Cloud Studios graag wilden behouden. Dit oude fabriekspand in Londen stond al even leeg toen het architectenbureau ze even stevig onder handen namen. Van een oude fabrieksruimte creëerden ze een open ruimte waarin de keuken, eetplaats en zithoek een plek kregen. Dankzij de talrijke ramen – een prachtige, industriële erfenis- is er totaal geen gebrek aan daglicht.

Het lijnenspel van de leidingen in combinatie met de grote industriële ramen maakt het geheel levendig zonder te druk of rommelig over te komen. Naast de leefruimte werden ook nog twee slaapkamers en een badkamer voorzien. De bleke douglas houten vloer die – met uitzondering van de badkamer – ook overal terug te vinden is, is sowieso ook een blikvanger. Het geeft een mooi contrast en zorgt voor een warm gevoel.

Bron en © foto’s Cloud Studios

Delen