Maak je IKEA-meubelen persoonlijk

Share.

De typische meubelen uit IKEA, wie kent ze niet? Of sterker nog, wie heeft ze niet. En hoewel er met de ontwerpen zelf helemaal niets mis is, is het zeker een leuk idee om ze een persoonlijke toets te geven. Je zal immers niet de enige zijn in je familie met een typische boekenkast of kleerkast.

Om je oude, saaie IKEA-meubels een persoonlijke toets te geven, zag het Nederlandse MyKea het levenslicht. MyKea ontwerpt prints waarmee je de meubelen kan customizen. Ze hebben een selectie van bekende en succesvolle IKEA-meubelen opgemeten en in samenwerking met een aantal partners unieke prints ontworpen. Op die manier kan je alles omtoveren tot iets dat wél uniek en persoonlijk is. Hoe gaat het nu in zijn werk?

1. Kies je meubel

Iedereen heeft wel een Pax-, Kallax- of Billie-kast in zijn interieur staan. En wanneer jij het meubel in houtkleur in je interieur hebt staan, heeft je tante, buurman of collega dat misschien ook. Tijd dus om te designen. Elke reeds opgenoemde kast komt in aanmerking, maar daar blijft het zelfs niet bij. Zo kan je je bed ook nieuwe frisse toets geven en zelfs het wereldberoemde Lack-koffietafeltje krijgt zo een tweede leven.

2. Kies je design

Hoewel de originele designs strak en mooi zijn, brengt een beetje kleur leven in de brouwerij, toch? IKEA sloeg de handen in elkaar met heel wat ontwerpers die hun mooiste werken aanboden. Typische, oude vinylstickers, een nostalgische gamerskast of een waar kunstwerk zijn maar enkele van de mogelijkheden.

Daarnaast is er ook een speciale collectie voor kinderen. SpongeBob SquarePants, Dora of Mr. Happy geven op in een mum van tijd een vrolijke look aan je interieur.

3. Breng je design aan

Wanneer je je design gekozen hebt, is het tijd om te bestellen. Voor Belgische verzendingen is er sprake van een levertijd tussen de vijf en de tien dagen. Let trouwens op de verzendingskosten. Voor het geval je je het mocht afvragen. Je ontvangt enkel de stickers. De meubels moet je nog zelf aanschaffen. 😉

Een handleiding nodig? Die vind je hier!

4. Niet alleen je meubels

Maar het blijft niet alleen bij meubels! Bij MyKea kan je ook je muur aanpakken. Ben jij de kale, witte muren beu? Dan heeft de Zweedse meubelgigant daar ook een oplossing voor. Zo kan je enkele hippe stickers aanbrengen op je muur. Dit is heel gemakkelijk weer te verwijderen, mocht je het beu zijn.

Zou jij je meubels een upgrade geven?

Share.

2 Comments

  1. Ik denk dat je een nuance mist.
    Mykea is geen onderdeel van ikea.
    Mykea is een Nederlands bedrijf dat stickers maakt gemaakt voor ikea meubelen. Ikea is hier van op de hoogte en laat begaan. Waarschijnlijk omdat ze het ook een leuk idee vinden maar er zelf niets mee willen doen. Je kan waarschijnlijk ook een kwalitatief product verwachten, anders tolereerde ikea dit niet.

Leave A Reply