5x prachtig wonen op een boerderij

Share.

Wanneer we denken aan een boerderij -of hoeves- zien we vaak aan een ruim domein met een enorme stal met leuke beestjes. En daarbij horend, de woning van diegene die deze diertjes en oppervlakte verzorgd. Maar is dat wel zo te noemen? Heb je al eens een gerenoveerd boerderij gespot, met zwembaden en een hypermodern interieur? Kijk dan mee binnen in deze 5 Vlaamse boerderijen op Zimmo!

1. Zarren, West-Vlaanderen

Beginnen doen we in de meest westelijke provincie van het land, meer bepaald in Zarren. Het dorp telt een kleine 2.000 inwoners en de landelijke sfeer kan je er moeiteloos opsnuiven. Op een domein van maar liefst 11.770 m², met weidevelden, hooilanden en stallen is het alvast ideaal om met paarden rond te draven of allerlei andere dieren te laten rondhuppelen. Als je binnen kijkt, vind je ook een hypermoderne keuken terug, met een knipoog naar een typische hoeve-architectuur. En tot slot kan je ‘s avonds nog terecht aan de rand van je eigen visvijver!

2. Aalst, Oost-Vlaanderen

Een stapje richting het centrum van het land belanden in Aalst. Althans, net iets buiten het centrum van de stad kan je terecht in een charmante hoeve met een bewoonbare oppervlakte van 430m². En binnenin is het alvast een pareltje. Een moderne, strakke afwerking staat ergens haaks op de traditionele boerderijstijl, maar eens je buiten stapt, waan je je bijna in de Belgische Ardennen. Grote oppervlaktes, veel groen en een gezellige binnentuin nodigen alvast uit voor een zomerse barbecue.

3. Herselt, Antwerpen

Op een boogscheut van de grens met Vlaams-Brabant en een beetje verder met Limburg vinden we in de provincie Antwerpen nog een fantastische hoeve terug. Eentje die we misschien zonder aarzelen dé traditionele boerderij mogen noemen, inclusief poort met verticale strepen. Wandelen we door de binnenplaats, komen we terecht in een modernere woning, waar -gezien de houten balken- een traditionele toets werd behouden. Welkom in Herselt.

4. Schepdaal, Vlaams-Brabant

Een boerderij vinden in de omgeving van Brussel? Het kan! Nu ja, Schepdaal ligt nog op een afstandje van de hoofdstad, maar een domein van 4 hectare waar een voormalige boerderij prachtig gerenoveerd werd tot villa is een streling voor het oog. Buiten vind je meerdere weides, paardenstallen, een bijgebouw en een buitenpiste. Terwijl je je volledig kan uitleven buiten, kom je binnen volledig tot rust in een strakke en moderne woning!

5. Gerdingen, Limburg

Tot slot gaan we naar Limburg, waar we in Gerdingen binnen duiken in een prachtige hoeve. Letterlijk want deze heeft, naast een domein van 2,5 hectare ook gewoon vier slaapkamer, een guesthouse, een wellnessruimte en meerdere paardenweides!

Een hoeve of boerderij, is dat iets voor jou? Laat het ons weten in de reacties!
Ontdek hier alvast het hele aanbod hoeves en boerderijen op Zimmo!

Foto’s: Zimmo

Share.